Verslag zomerkamp maandag 14 augustus

De eerste dag zit er weer op! Na de aankomst op de vereniging hebben we de spullen in de bus geladen en zijn we weggegaan.

Op naar Swalmen!!!
Eenmaal aangekomen op het terrein na een paar moeilijke insteken van de buschauffeur bij de oprit konden we de spullen uit gaan laden op het kampterrein. De tenten stonden al klaar, opgezet en wel en konden we na een klein uurtje beginnen met de pallets als vloer in de tent te gaan leggen. Vermoeiend werkje kan je wel zeggen!

Nadat alle vermoeiende dingen gedaan waren waaronder alle spullen in de tent leggen hebben we ons lunchpakket van thuis opengemaakt en lekker geluncht.

Na het eten hadden we een flinke paar uur voor onszelf om ons lekker uit te leven op het kampterrein. Hierbij hebben we het spel KUBB gespeeld waarbij je paaltjes moet omgooien met stokken. Veel mensen kennen dat spel vast wel!

De vrije tijd zat erop en waren klaar voor de echte spelletjes. Deze spellen hebben onze teams bepaald waarbij de bedoeling was dat we met dit team het kamp zouden doorbrengen. De kampleiding heeft toch besloten om de groepjes op een leuke wijze elke dag te veranderen.

Het tweede spel van de dag kon je winnen door de beste plattegrond te maken van het kampterrein. Niet met pen en papier maar doormiddel van natuurlijke elementen die overal en nergens op het kampterrein lagen. Moeilijke uitdaging maar is uiteindelijk wel voor elkaar gekomen. De ene mooier dan de ander!

De kampleiding besloot ook nog om even leuk te gaan trainen na alle spelletjes in een mooi 50 meter bad dat achter het kampterrein ligt. Nog lekker even afkoelen na een dag zweten.

Het laatste onderdeel van de dag was de dropping. We werden ingedeeld in verschillende groepen op leeftijd. Om 22:00 uur vertrok de eerste groep en de laatste groep om 23:45. De eerste groep was al terug voordat de laatste groep vertrok. Veel mensen werden in Duitsland gedropt. Na vele uren wandelen kwam de laatste groep ook terug op het terrein. Ze waren gearriveerd om 03:00 en hebben nog met z’n allen tot 03:30 bij het kampvuur gezeten.

Dit was de eerste dag van ons kampverslag. Er zullen er nog vele meer aankomen over hoe wij hier de dagen doorkomen!

Dooeeeegggg!!!!