VeCo deel 2: keihard gezwommen, toch in de gevarenzone

In Rozenburg zwom het team van Albion d’Elft deze zondag samen met WZK en het organiserende SCOM/De Zeehond’73  de tweede ronde in de KNZB-zwemcompetitie (VeCo). Door de nieuwe wedstrijdkalender was dit pas de tweede ronde van dit seizoen, maar dat maakte het niet minder spannend voor het klassement.  Vanwege een aantal afzeggingen miste het team in sommige leeftijdsklassen zwemmers, zwemmers die cruciaal waren voor de teamscore in de A-klasse.

Gelukkig lieten de zwemmers die wel aanwezig waren zien dat ze het nieuwe jaar fris en fit zijn gestart. Wat oorzaak en wat gevolg was, is nog steeds niet duidelijk, feit blijft dat er enorm hard gezwommen werd en dat de sfeer in de ploeg enorm gemotiveerd was.

Dat laatste was ook nodig, want in deze ronde zat er een ware “angstgegner” in het programma: de 400m wisselslag voor senioren. Bij de dames waren het Roos, Merel en Anne die deze afstand vakkundig tackelden waarbij Anne “debuteerde” op deze afstand. Op het herennummer startten Floris Kotterink, Timo, Ferry en Victor. De heren tikten ook in deze volgorde aan, maar helaas werd Floris door een foutief schoolslagkeerpunt gediskwalificeerd. Een flink klap voor de teamscore, al mag Ferry er wel trots op zijn dat met zijn “ervaring” (check zijn startnummer maar!) hij in de teamscore meegenomen werd.

Bij de junioren en jeugd werden er ook een aantal mooie tijden neergezet. Timon verbeterde zijn PR’s op de 100m vrije slag en 200m wisselslag met seconden, Nayely deed hetzelfde op de 200m wisselslag bij de meisjes, Iris scherpte tegen haar eigen verwachting in haar PR op de 100m schoolslag, Suzanne knalde op haar beide individuele afstanden (100m vlinderslag en 200m rugslag) geweldige tijden eruit

Speciale vermeldingen waren er ook voor Wout en Yara. Voor Wout was het zijn eerste competitiewedstrijd, al was daar weinig van te merken. Aan zijn inzet bij de races en zijn tijden te zien heeft hij al aardig wat routine opgebouwd! Yara is na een tijdje afwezigheid pas twee weken weer aan het trainen, maar ook zij liet zien dat het met haar wedstrijdmentaliteit wel goed zit!

Voor het eerst deden er ook een select groepje minioren mee aan de competitiewedstrijd. Hun programmanummers tellen niet mee voor de teamscore, maar hun support op de kant tijdens de wedstrijd heeft zeker bijgedragen aan de snelle races van de andere zwemmers. Daarom ook een eervolle vermelding voor Guusje, Floris, Lieke, Roos, Noë en Teun!

In de A-klasse is Albion d’Elft uiteindelijk gezakt van de 17e naar de 23e plaats. Komend seizoen zal er een grote aanpassing in de competitie-indeling plaatsvinden waardoor de nummers 20 t/m 30 van de A-klasse degraderen. We zitten dus duidelijk in de gevarenzone, maar in de laatste twee ronden is er nog veel mogelijk als iedereen zijn of haar steentje bijdraagt. Elke seconde die wordt gezwommen is een punt in de tussenstand. M.a.w.: hou 3 februari en 18 maart vrij in je agenda om in deze laatste twee competitierondes te vlammen!

De uitslagen van de wedstrijd zijn te vinden op de KNZB-website, net als de tussenstand in de A-klasse.