Teamindeling waterpolo seizoen 2018-2019

Hierbij presenteren we de geupdate teamindeling seizoen 2018-2019.

De Jeugdafdeling is voor het seizoen 2018-2019 goed gevuld en nieuwe aanmeldingen blijven binnen komen. Daarom wordt komend seizoen gestart met een Jeugd E, Jeugd D, Jeugd C en tweemaal een Jeugd B (een meiden B en een jongens B-team). Helaas moeten we concluderen dat er onvoldoende jongens zijn om ook een Jeugd A team te vormen. Uiteraard blijft de doelstelling om minimaal één Jeugdteam per leeftijdscategorie te hebben en de Jeugd zoveel mogelijk in hun eigen leeftijdscategorie te laten spelen.

Bij de Dames kan volgend jaar weer gestart worden met drie Damesteams.

Voor de Heren selectie (H1-H2) is gestart met een open selectie. De verdeling hiervan is nu ook doorgevoerd in de bijgevoegde teamindeling.
Vanwege het ontbreken van een A-Jeugd, enkele nieuwe leden én een grotere Herenselectie aangevuld met Jeugd, schuiven er komend seizoen meerdere Heren naar de recreatieve teams. Hierdoor komt dit jaar het aantal spelende Heren in de recreatieve teams op 54 uit. Door deze grote hoeveelheid spelers is er besloten om geen vier maar vijf recreatieve Herenteams te maken. H3 (3e klasse district), H4 t/m H6 (4e klasse district) en H7 (5e klasse district). Dit heeft als gevolg dat de meeste spelers een team zijn doorgeschoven. Hierbij is zoveel mogelijk rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren.

De vrije spelers zijn aan teams gekoppeld vanwege de trainingstijden en worden dus niet ingedeeld in deze teams. Dit concept is opgesteld en wordt onderschreven door de aanvoerders van H3 t/m H6 van afgelopen seizoen. Mocht je vragen hebben over de teamindeling van de recreatieve Heren voor komend seizoen, stel dan je vraag aan Richard Siem (H3), Guus Grit (H4 en H5), Bas den Dulk (H6) en Sjoerd van der Kooij (H7).

Komend seizoen gaan we dus van start met vijf Jeugdteams, drie Damesteams en zeven Herenteams. We hebben er vertrouwen in dat we met deze teamindeling een goede balans hebben gevonden binnen de teams en zien uit naar weer een succesvol en gezellig seizoen!

– WPC d’ELFT