Zwemcompetitie: laatste na één ronde, toch top gezwommen!

In Wassenaar werd dit weekend de eerste ronde in de KNZB-zwemcompetitie (VeCo) gehouden. Mede dankzij het wegvallen van de startgemeenschap met Albion en de nieuwe opzet van de landelijke B-klasse werd deze wedstrijd direct al een interessante. Verwachtingen waren er niet en dus kon er vrijuit gezwommen worden in het Sterrenbad.

Dat onze competitietegenstanders (Albion, WZK en SCOM/Zeehond) dit seizoen sterk zijn, bleek wel uit het feit dat op slechts één programmanummer een Delftenaar als eerste aantikte. Daar staat tegenover dat vrijwel alle zwemmers van d’ELFT-WAVE één of meerdere PR’s zwommen. Kortom: iedereen heeft het maximale er uit gehaald dat er in zat, dus we mogen trots zijn!

Ondanks de karrevracht aan PR’s bleken de teams in onze poule toch allemaal (wat) sterker. Met name bij de senioren waren er een aantal vervangende tijden nodig bij d’ELFT-WAVE waardoor het puntenaantal flink steeg. Uiteindelijk staat d’ELFT-WAVE in poule 1 van de B-klasse op de negende en laatste plaats, maar de verschillen zijn klein. Zo is het gat met de nummer vijf slechts vijfenveertig seconden op een totaal van ruim vijfduizend (!) seconden. Er zijn dus nog drie rondes om te klimmen in het klassement!

De uitslagen van deze wedstrijd zijn hier te vinden.