Zwemles op maandag stopt per 1 januari 2020

Al 17 jaar geven we vanuit Zwem- en Waterpolovereniging d’ELFT, en daarvoor vele jaren vanuit zwemvereniging Raket en DZV, met veel plezier zwemles in het Sportfondsenbad aan de Weteringlaan te Delft. Kinderen kwamen soms een beetje bang binnen voor de eerste les en gingen uiteindelijk trots met één of meerdere diploma’s naar huis.

Helaas komt hieraan een einde. Dit komt voornamelijk door een tekort aan gediplomeerde zweminstructeurs, hierdoor kunnen we steeds minder kinderen oproepen. Dat heeft weer tot gevolg dat er minder inkomsten zijn, tegenover een stijgende badhuur. We hebben daarom met pijn in ons hart moeten besluiten om de zwemles op de maandagavond te stoppen per 1 januari 2020. Dit betekent dat, in verband met de Kerstvakantie, de laatste reguliere maandagzwemles in het Sportfondsenbad op maandag 16 december 2019 zal zijn.

We gaan in de tussentijd ons best doen om zoveel mogelijk kinderen nog hun diploma te laten halen. Op dinsdag 19 november is er de mogelijkheid om diploma te zwemmen (in zwembad Kerkpolder).

Bij d’ELFT blijven leszwemmen kan!

Voor kinderen van de maandag, die door willen gaan met leszwemmen bij d’ELFT, is er de mogelijkheid om dit te doen op dinsdag of vrijdag in zwembad Kerkpolder. Voor de lestijden verwijzen wij naar de website en onder dit bericht. Wanneer deze ‘maandagkinderen’ op zwemles blijven bij d’ELFT én diplomazwemmen in maart 2020, of later, krijgen zij een maand korting op de contributie.

We zullen in november de ouders/verzorgers van kinderen die op maandag zwemles volgen vragen of zij door willen zwemmen bij d’ELFT. Wij vragen hen hierover vast na te denken.

Mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met Arjan (zwemlesmaandag@d-elft.nl) of Suzanne (elementair@d-elft.nl). U kunt hen ook aanspreken na de zwemles.

Met sportieve groet, namens de afdeling Zwemles,

Suzanne Eekhout

N.B.: Wij willen graag voorkomen dat in de toekomst de zwemles op dinsdag en/of vrijdag ook zou moeten stoppen. Kom daarom helpen bij het geven van zwemlessen en help onze zwemvereniging aan (meer) inkomsten!


Lestijden Kerkpolder per 1 januari 2020
Dinsdag Tijd Badjes
  18:00 – 18:37 1, 2, 3 en 4
  18:38 – 19:15 1, 2, 3 en 4
  18:30 – 19:15 A, B en C
Vrijdag Tijd Badjes
  17:45 – 18:20 1, 2, 3 en 4
  18:25 – 19:00 A, B en C