Diploma B

“Gericht op zelfredzaamheid”

Bij de voorbereiding voor het afzwemmen voor diploma B wordt met name aandacht besteed aan het uitbouwen van het uithoudingsvermogen en een kwaliteitsverbetering van de zwemslagen.

Voor het B-diploma moeten de kinderen de volgende vaardigheden beheersen:

Gekleed:

De kinderen gaan gekleed in t-shirt of blouse met lange mouwen en lange broek (geen legging). Er wordt gezwommen met schoenen, gymschoenen of waterschoenen. Balletschoenen en surfschoenen zijn niet toegestaan.

  1. Te water gaan met een kopsprong, geheel onder water zakken en minimaal een halve draai om de lengteas maken. Aansluitend 30 seconden watertrappen met armen en benen, 25 meter schoolslag, 1x onder een vlot door zwemmen, een hele draai om de lengteas, 25 meter enkelvoudige rugslag en zelfstandig uit het water komen.

In badkleding:

  1. Te water gaan met een kopsprong, aansluitend door een gat op 6 meter afstand zwemmen, 75 meter schoolslag, 3x voetwaarts naar de bodem zakken en 75 meter enkelvoudige rugslag
  2. Te water gaan met een kopsprong of door van de wand af te zetten. Vervolgens 10 seconden uitdrijven op de borst, enkele meters schoolslag, 7 seconden drijven op de borst en enkele meters schoolslag.
  3. Afzetten van de wand, tien seconden uitdrijven op de rug, enkele meter enkelvoudige rugslag, 15 seconden drijven op de rug en enkele meters enkelvoudige rugslag.
  4. Te water gaan met een kopsprong, gevolgd door 10 meter borstcrawl.
  5. Afzetten van de kant, gevolgd door 10 meter rugcrawl.
  6. Te water gaan, aansluitend 30 seconden watertrappen met armen en benen en 30 seconden watertrappen met alleen benen.