Diplomazwemmen

In het seizoen 2018 wordt er in het totaal 4 keer afgezwommen. Dat doen we op de dinsdagen 27 maart 2018,  26 juni 2018, 2 oktober 2018 en 18 december 2018. Het diplomazwemmen is de afronding van een zwemtraject voor een kind.

Proefzwemmen

Het doel van proefzwemmen is om de kandidaten te selecteren die gaan deelnemen aan het diplomazwemmen. Alle kinderen in het badje doen automatisch mee met het proefzwemmen, aangezien het een reguliere les betreft. Het Proef zwemmen vindt in twee afzonderlijke lessen plaats;  gekleed(survival) en in zwemkleding. Proefzwemmen  wordt minimaal 1 week voor de daadwerkelijke datum van diplomazwemmen gehouden.

In 2018 wordt er op de volgende data proefzwemmen gehouden:

 • Maandagzwemmers:
  • Gekleed(survival): 12 maart 2018, 11 juni 2018, 17 september 2018 en 3 december 2018
  • Zwemkleding:       19 maart 2018, 18 juni 2018, 24 september 2018 en 10 december 2018.
 • Dinsdagzwemmers
  • gekleed(survival): 13 maart 2018, 12 juni 2018, 18 september 2018, 4 december 2018
  • Zwemkleding:      20 maart 2018, 19 juni 2018, 25 september 2018 en 11 december 2018.
 • Vrijdagzwemmers:
  • gekleed(survival):  9 maart 2018, 8 juni 2018, 21 september 2018  en 30 november 2018
  • Zwemkleding:      16 maart 2018, 15 juni 2018, 28 september 2018  en 7 december 2018.

Tijdens het proefzwemmen beoordelen de zweminstructeurs de vaardigheden van uw kind. Alle onderdelen die bij het diplomazwemmen worden uitgevoerd, worden uitgevoerd tijdens het proefzwemmen. Tevens dient de kleding voor het gekleed zwemmen in orde te zijn bij het proefzwemmen. Scrol naar beneden voor een overzicht van de kledingeisen.

Het zwemmen met kleding wordt door de badjes B en C doorgaans de week voor het proefzwemmen beoordeeld, omdat anders niet alle onderdelen uitgevoerd kunnen worden tijdens het reguliere proefzwemmen. U ontvangt hier ook per mail informatie over van de badcoördinator.

Het is vanzelfsprekend dat de lange termijn ontwikkeling van uw kind in de gaten wordt gehouden. Er wordt door de instructeurs ook af en toe tussentijds beoordeeld om deze ontwikkeling in kaart te brengen. Het proefzwemmen wordt echter gezien als de belangrijkste gelegenheid om te zien of uw kind vaardig genoeg is om het diploma te behalen. Afwezigheid tijdens het proefzwemmen leidt dus automatisch tot uitsluiting. Mocht dit onverhoopt het geval zijn, neem dan contact op met de badcoördinator zodat er een regeling getroffen kan worden.

Let op: kinderen die 2 keer per week zwemmen worden in de regel alleen de 1e proefzwemles beoordeeld. Als de 2e prestatie aanzienlijk beter is, dan wordt contact opgenomen met ouders.

Na afloop van het proefzwemmen horen de kinderen  na het omkleden, in de hal van het zwembad, of zij mogen diplomazwemmen. U krijgt op papier alle informatie en een toegangsbewijs dat u mee dient te nemen bij de diplomazwemmen. De instructeurs staan u graag te woord om uit te leggen waarom uw kind nog niet mag gaan diplomazwemmen.

Om teleurstelling tijdens het feestelijke diplomazwemmen te voorkomen, laten wij kinderen alleen diplomazwemmen als de instructeurs overtuigd zijn van hun kunnen.

Diplomazwemmen

Het diplomazwemmen wordt georganiseerd door de werkgroep diplomazwemmen. De data voor het diplomazwemmen staan bovenaan deze pagina. De eisen voor de diploma’s van het zwemABC zijn terug te vinden bij de respectievelijke diploma’s in het menu. De beoordeling vindt plaats door externe beoordelaars van de Nationale Raad Zwemdiploma’s (NRZ).

Let op! Voor de kinderen die op dinsdagavond leszwemmen voor badje 5, B en C en niet deelnemen aan het diplomazwemmen komt de les die avond te vervallen. Deze lessen kunnen worden ingehaald op de maandag voorafgaand aan het afzwemmen in het sportfondsenbad of de vrijdag erna in Kerkpolder.

Procedure diplomazwemmen

Als uw kind vaardig genoeg is gebleken tijdens het proefzwemmen, dan hebt u van de instructeur een informatiebrief en toegangsbewijs ontvangen voor het diplomazwemmen. Neem dit toegangsbewijs mee naar het diplomazwemmen!

Hieronder kunt u de informatie die u per brief hebt ontvangen nalezen:

 1. U meldt zich op bovengenoemde datum om 18.00 uur samen met uw kind bij de ingang van het zwembad. Kom op tijd, aanmelden na 18.15 uur is niet meer mogelijk! Kandidaten die te laat zijn kunnen niet mee doen aan het diplomazwemmen.
 2. Neem het toegangsbewijs mee! Uw kind ontvangt na inlevering van het toegangsbewijs een examennummer dat hij of zij nodig heeft voor toegang tot de kleedkamers en de zwemzaal.
 3. Uw kind kleedt zich om en wordt bij de doucheruimte opgevangen door een instructeur die de kinderen begeleidt naar de zwemzaal.
 4. U neemt samen met familieleden of vrienden plaats op de tribune via de grote stenen trap aan de kant van het clubhuis. Het is niet toegestaan om de zwemzaal te betreden.
 5. Het diplomazwemmen start om 18.30 uur en duurt tot ca. 19.30 uur.
 6. De kinderen starten met gekleed zwemmen. Zorg ervoor dat uw kind de juiste kleding aan heeft bij de start van het diplomazwemmen! (Zie onderstaand voor de kledingeisen)
 7. De kinderen horen direct na afloop of zij geslaagd zijn. De diploma’s worden aansluitend feestelijk uitgereikt in het clubhuis van d’ELFT. Aansluitend wordt er een groepsfoto gemaakt die op de website geplaatst zal worden.
 8. Vergeet niet vroegtijdig op te zeggen, wij gaan ervan uit dat uw kind lid blijft. Op tijd opzeggen is verantwoordelijkheid van de ouders. Zie ook de mail die u hebt ontvangen voorafgaand aan het proefzwemmen of d-elft.nl/leszwemmen.

Contact/vragen?

Heeft u nog vragen over het diplomazwemmen? Stuur dan een mail naar diplomazwemmen@d-elft.nl of bel met de coördinator van het diplomazwemmen, 06-18991654.

Op de avond van het diplomazwemmen, kunt u vanaf 17.30 uur contact opnemen met de organisatie door te bellen met 015-2568417.

 

Kledingeisen bij proef- en diplomazwemmen

De zwemkleding moet los om het lichaam zitten, kleding zoals strakke t-shirts, skinny jeans, leggings etc, zijn niet toegestaan. Daarnaast is trainingskleding zoals trainingsbroeken niet toegestaan.

Schoenen 

Alleen schoenen of gymschoenen met harde zool zijn toegestaan! Wij vragen u vriendelijk schone schoenen mee te geven aan uw kind!

 

Opzeggen

Wij gaan ervan uit dat uw kind lid blijft. Als u echter besluit dat uw kind stopt met zwemmen bij de vereniging, dient u zelf op te zeggen. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid als ouder. Als wij geen tijdige opzegging van u ontvangen, dan verwachten wij uw kind na het diplomazwemmen bij de vervolgstap van het zwemtraject.

Opzeggen voor het leszwemmen kan alleen per kwartaal, uiterlijk de 23e van de maand. U kunt opzeggen via deze link Opzeggen zwemles. Bij vragen, neem dan contact op met leszwemmen@d-elft.nl.