[27 jun] Versoepelingen coronamaatregelen alle afdelingen

De versoepelingen van de corona-maatregelen die vanaf zaterdag 26 juni zijn ingegaan hebben ook (een positieve!) invloed op de de trainingen van de verschillende afdelingen van d’ELFT. Hieronder lees je wat de belangrijkste aanpassingen zijn:

  • het gebruik van mondkapjes is niet meer verplicht. Wel is het zaak voor iedereen vanaf 18 jaar om 1,5m afstand tot anderen te houden voor en na de trainingen.
  • de 1,5m-regel voor personen van 18 jaar en ouder in het water is vervallen. Dit betekent dat er op een “normale” manier kan worden getraind. Voor en na de training is het nog wel noodzakelijk om 1,5m afstand te houden op de kant en in de overige ruimtes van het zwembad;
  • binnenkomen in het zwembad gebeurt nog steeds via de achteringang van het clubhuis (diplomazwemmen uitgezonderd). Dit om er voor te zorgen dat binnenkomende en vertrekkende groepen elkaar niet tegen kunnen komen waardoor de 1,5m-regel kan worden gehandhaafd.

Het clubhuis en de bar zijn geopend. Er kan zittend en op anderhalve meter afstand van elkaar weer een drankje worden gedaan!

Hieronder vind je de algemene coronamaatregelen die voor d’ELFT gelden. Daarnaast wordt hier ook per afdeling aangeven wat de specifieke richtlijnen zijn voor de lessen/training van de betreffende afdelingen.

BELANGRIJK: Neem de algemene coronamaatregelen en de afdelingsspecifieke maatregelen goed door voordat je naar het zwembad komt. De protocollen kunnen in de komende tijd worden aangepast, dus check deze pagina regelmatig.