Waterpolo: update en oproep nieuw seizoen

De KNZB heeft de indeling van de scheidsrechters aangepast. Hierdoor zijn er komend seizoen veranderingen voor de waterpolocompetitie en zullen we met elkaar meer scheidsrechters moeten gaan leveren. Hoe dat precies zit, waar de cap momenteel wringt én hoe we dit met elkaar hopen in te vullen, lees je in dit bericht.

Spelleiders

Deze is ons wel bekend: ze zijn gelijk aan de huidige spelleiders voor de jongste jeugd. Dit seizoen dient er voor iedere wedstrijd van deze teams een spelleider van de uitploeg en van de thuisploeg aanwezig te zijn die samen fluiten.

Oproep: Heb jij je jurydiploma? Dan ben je automatisch spelleider en mag je de wedstrijden van de jongste waterpolojeugd fluiten. We zijn op zoek naar spelleiders voor thuis- en/of uitwedstrijden.

Clubscheidsrechters

Vanuit de vereniging dienen we ‘thuisfluiters’ te leveren voor wedstrijden in ons eigen bad van de teams Jeugd onder 16 (voormalig B- en C-Jeugd), Dames 3, Heren 4 en Heren 5. Zoals het er nu voorstaat hebben we met elkaar onvoldoende thuisfluiters om de komende competitie te spelen.

Oproep: Wordt clubscheidsrechter voor je eigen cluppie! Je fluit op bekend terrein: enkel en alleen in Kerkpolder en er is geen minimum voor het aantal wedstrijden dat je fluit.

Aanmelden en meer informatie

Omdat de opleiding voor clubscheidsrechter al in september begint, hopen we op je snelle reactie. Maar we kunnen ons ook goed voorstellen dat je nog vragen hebt, of dat je het een beetje spannend vind en eerst meer wil weten.

Neem dan even contact op met Marjolein en stuur haar een mailtje via: jury@d-elft.nl.

Tot slot, fun fact voor komend seizoen: alle jeugd onder de 16 jaar, Dames 3, Heren 4 en 5 spelen iedere wedstrijd met twee ‘thuisfluiters’, deze worden geleverd door de vereniging van de thuisspelende ploeg.