Wedstrijdkalender 2022-2023

Dit is de concept-wedstrijdkalender voor seizoen 2022-2023. Er kunnen nog wijzigingen in data en locaties komen. Ook kunnen er nog wedstrijden worden toegevoegd. Houd daarom deze pagina in de gaten en controleer ook het aanvangstijdstip op de aanschrijving van de wedstrijd.

Bij afzeggen op de dag zelf moet de ploegleider gebeld worden. Het telefoonnummer van de ploegleider staat in de wedstrijduitnodiging die via de mail wordt verstuurd.

DatumWedstrijdPlaatsZwembadInzwemmen
September

Oktober
2 oktKNZB zwemcompetitie 1RozenburgDe Rozenburcht13:00
9 oktMasterwedstrijdPapendrechtSportcentrum Papendrecht13:30

November
20 novKNZB zwemcompetitie 2WoerdenBatenstein12:15

December
10-11 decNJK kbEindhovenPieter van den Hoogenband zwemstadion
11 decMasterwedstrijdVlaardingen12:30
16-18 decONK kbDen HaagHofbad

Januari
15 janMasterwedstrijdLeidenVijf Meibad13:00
22 janProvinciale sprint kampioenschappenDen HaagHofbad8:45
13:00
29 janKNZB zwemcompetitie 3

Februari

Maart
12 mrtMasterwedstrijdGoudaGroenhovenbad13:00

April
8 aprMasterwedstrijdZwijndrechtDe hoge develnnb
23 aprKNZB zwemcompetitie 4

Mei
6-7 meiONMK lb
13-14 meiProvinciale kampioenschappen lbnnbnnb8:45
12:45
20-21 meiProvinciale kampioenschappen lbnnbnnb8:45
12:45

Juni
10-11 junONK lb
17-18 junNJK lb
24-25 junNK sprintRotterdam

Uitleg type wedstrijden
 • KNZB-zwemcompetitie (VeCo): dit zijn de wedstrijden voor de KNZB-Verenigings Competitie waarbij het teamresultaat het belangrijkste is.
  Doelgroep: (snelste) minioren, junioren, jeugd, senioren
 • Minioren-circuit: deze wedstrijden zijn bedoeld voor de minioren. Via deze wedstrijden kunnen minioren zich plaatsen voor de regionale en landelijke jaargangfinales.
  Doelgroep: minioren
 • Jun/Jeu/Sen: het JJS-circuit is bedoeld voor zwemmers vanaf junioren-leeftijd. De wedstrijd start met een met de series van een aantal 200m- en 400m-nummers. De snelste zwemmers op deze afstanden zwemmen aan het einde van de wedstrijd een finale over 100m van dezelfde slag. Tussen de serie- en finalenummers worden een aantal reguliere 50m- en 100m-nummers gezwommen.
  Doelgroep: (snellere) junioren, jeugd, senioren
 • Niveauwedstrijd: aan deze wedstrijden mag je alleen meedoen als je langzamer zwemt dan een bepaalde limiettijd. Voor minioren zijn deze tijden apart vastgesteld, voor junioren, jeugd en senioren geldt dat je alleen mee mag doen op een nummer als je niet sneller zwemt dan de limiet voor de regiokampioenschappen op de betreffende afstand.
  Doelgroep: minioren, junioren, jeugd, senioren
 • Provinciale kampioenschappen: dit zijn de kampioenschappen van de Regio West oftewel Zuid-Holland. Aan deze wedstrijden mag je meedoen als je op de betreffende afstand(en) de geldende limiet(en) hebt behaald (limieten zijn te vinden op de site van de KNZB Regio West).
  Doelgroep: junioren, jeugd, senioren
 • Provinciale Estafette kampioenschappen: in diverse leeftijdsklasses worden op één dag meerdere estafettes gezwommen. Geen individuele races, alles in teamverband!
  Doelgroep: junioren, jeugd, senioren
 • Regio minioren finales: dit zijn de regiokampioenschappen voor minioren. Per afstand plaatsen de snelste 24 zwemmers zich voor deze wedstrijd.
  Doelgroep: snelste minioren
 • ONMK: dit zijn de Open Nederlandse kampioenschappen voor Masterszwemmers. Hier mogen alle zwemmers aan meedoen van twintig jaar en ouder (peildatum op 31 december van het betreffende jaar). Om deel te kunnen nemen, die je een geldige inschrijftijd te hebben op het nummer dat je wilt zwemmen.
  Doelgroep: senioren vanaf 20 jaar
 • Nederlandse Junioren Kampioenschappen: dit zijn de Nationale kampioenschappen voor juniorenzwemmers. Junioren 1/2 kunnen zich alleen via een klassement van tien afstanden plaatsen waarbij zij op het NJK afhankelijk van hun plek op de ranglijst een groot (10 afstanden) of kleine (6 afstanden). klassement zwemmen. Junioren 3/4 kunnen zich op basis van ranglijsten wel voor individuele afstanden plaatsen.
  Doelgroep: (snelste) junioren
 • ONK: Voor de Open Nederlandse Kampioenschappen zijn limieten ingesteld. Jeugdzwemmers zwemmen hun NK tijdens dit senioren-NK.
  Doelgroep: (snelste) jeugd en senioren