Wedstrijdkalender 2021-2022

Dit is de concept-wedstrijdkalender voor seizoen 2021-2022. Er kunnen nog wijzigingen in data en locaties komen. Ook kunnen er nog wedstrijden worden toegevoegd. Houd daarom deze pagina in de gaten en controleer ook het aanvangstijdstip op de aanschrijving van de wedstrijd.

Bij afzeggen op de dag zelf moet de ploegleider gebeld worden. Het telefoonnummer van de ploegleider staat in de wedstrijduitnodiging die via de mail wordt verstuurd.

Datum Wedstrijd Plaats Zwembad Inzwemmen
September
19-sep Jun/Jeu/Sen 1 Zoetermeer De Veur 14:15
Oktober
3-okt KNZB Zwemcompetitie 1 Woerden 12:15
10-okt Regio Masters 1 Papendrecht Sport Papendrecht 14:30
31-okt Niveauwedstrijd 1 Den Haag Hofbad 13:00
November
14-nov Jun/Jeu/Sen 2 Wassenaar Sterenbad nnb
21-nov KNZB Zwemcompetitie 2 Rozenburg De Rozenburcht nnb
December
3-5 dec ONK kortebaan
10-12 dec NJK kortebaan
12-dec Niveauwedstrijd 2 Den Haag Hofbad 13:30
Januari
9-jan Regio Masters 3 Leiden 13:00
16-jan KNZB Zwemcompetitie 3 Zoetermeer De Veur nnb
23-jan Minioren Circuit deel 1
30-jan Provinciale Sprintkamp. Rotterdam Zwemcentrum R’dam nnb
Februari
3-5 feb ONK masters (kb)
6-feb Niveauwedstrijd 3 Den Haag Hofbad 13:30
13-feb Minioren Circuit 2
20-feb Regio Estafettekamp. Den Haag /Dordrecht nnb nnb
Maart
13-mrt KNZB Zwemcompetitie 4 Gouda Groenhovenbad 15:00
20-mrt Minioren Circuit 3
27-mrt Jun/Jeu/Sen 3 Bergschenhoek De Windas nnb
April
3-apr Niveauwedstrijd 4 Den Haag Hofbad 13:30
9-apr Minioren Circuit 4 nnb nnb nnb
9-apr Regio Masters 4 Zwijndrecht 13:00
24-apr KNZB Zwemcompetitie 5 Gouda Groenhovenbad 15:00
Mei
5-8  mei ONK Masters (langebaan) nnb nnb nnb
14/15 mei Provinciale Kamp. 1+2
21/22 mei Provinciale Kamp. 3+4
Juni
10-12 jun ONK langebaan
11+12 jun Regio Minioren Finales
17-19 jun NJK langebaan
25+26 jun NK sprint (kortebaan)
25/26 jun Jun/Jeu/Sen 4 Delft Kerkpolderbad nnb
Uitleg type wedstrijden
 • KNZB-zwemcompetitie (VeCo): dit zijn de wedstrijden voor de KNZB-Verenigings Competitie waarbij het teamresultaat het belangrijkste is.
  Doelgroep: (snelste) minioren, junioren, jeugd, senioren
 • Minioren-circuit: deze wedstrijden zijn bedoeld voor de minioren. Via deze wedstrijden kunnen minioren zich plaatsen voor de regionale en landelijke jaargangfinales.
  Doelgroep: minioren
 • Jun/Jeu/Sen: het JJS-circuit is bedoeld voor zwemmers vanaf junioren-leeftijd. De wedstrijd start met een met de series van een aantal 200m- en 400m-nummers. De snelste zwemmers op deze afstanden zwemmen aan het einde van de wedstrijd een finale over 100m van dezelfde slag. Tussen de serie- en finalenummers worden een aantal reguliere 50m- en 100m-nummers gezwommen.
  Doelgroep: (snellere) junioren, jeugd, senioren
 • Niveauwedstrijd: aan deze wedstrijden mag je alleen meedoen als je langzamer zwemt dan een bepaalde limiettijd. Voor minioren zijn deze tijden apart vastgesteld, voor junioren, jeugd en senioren geldt dat je alleen mee mag doen op een nummer als je niet sneller zwemt dan de limiet voor de regiokampioenschappen op de betreffende afstand.
  Doelgroep: minioren, junioren, jeugd, senioren
 • Provinciale kampioenschappen: dit zijn de kampioenschappen van de Regio West oftewel Zuid-Holland. Aan deze wedstrijden mag je meedoen als je op de betreffende afstand(en) de geldende limiet(en) hebt behaald (limieten zijn te vinden op de site van de KNZB Regio West).
  Doelgroep: junioren, jeugd, senioren
 • Provinciale Estafette kampioenschappen: in diverse leeftijdsklasses worden op één dag meerdere estafettes gezwommen. Geen individuele races, alles in teamverband!
  Doelgroep: junioren, jeugd, senioren
 • Regio minioren finales: dit zijn de regiokampioenschappen voor minioren. Per afstand plaatsen de snelste 24 zwemmers zich voor deze wedstrijd.
  Doelgroep: snelste minioren
 • ONMK: dit zijn de Open Nederlandse kampioenschappen voor Masterszwemmers. Hier mogen alle zwemmers aan meedoen van twintig jaar en ouder (peildatum op 31 december van het betreffende jaar). Om deel te kunnen nemen, die je een geldige inschrijftijd te hebben op het nummer dat je wilt zwemmen.
  Doelgroep: senioren vanaf 20 jaar
 • Nederlandse Junioren Kampioeschappen: dit zijn de Nationale kampioenschappen voor junioren-zwemmers. Junioren 1/2 kunnen zich alleen via een klassement van tien afstanden plaatsen waarbij zij op het NJJK afhankelijk van hun plek op de ranglijst een groot (10 afstanden) of kleine (6 afstanden). klassement zwemmen. Junioren 3/4 kunnen zich op basis van ranglijsten wel voor individuele afstanden plaatsen.
  Doelgroep: (snelste) junioren, jeugd
 • ONK: Voor de Open Nederlandse Kampioenschappen zijn limieten ingesteld. Vanaf dit seizoen zwemmen jeugdzwemmers hun NK weer tijdens dit senioren-NK (was voorheen bij het NJJK)
  Doelgroep: (snelste) senioren