Borstcrawlcursus

Algemene informatie borstcrawlcursus voor beginners
Voor triatleten die starten met zwemmen of die de basistechniek goed willen aanleren verzorgen wij een cursus borstcrawl. Je kunt aan deze cursus deelnemen als je lid bent van d’ELFT. De cursus wordt gegeven door ervaren trainers van de vereniging. Het maximaal aantal cursisten is twaalf. Per twaalf cursisten hebben we twee banen beschikbaar en er zijn twee trainers aanwezig. Er is altijd EHBO/BHV in het bad aanwezig.

Inhoud cursus
De cursus is bedoeld voor beginners. Dat wil zeggen dat je nul tot 50 meter borstcrawl kunt zwemmen. De cursus is ook geschikt voor de iets gevorderde zwemmer die graag de techniek goed wil aanleren. In de cursus gaan we de slag stap voor stap opbouwen en achtereenvolgens werken we aan de onderdelen ademhaling, ligging, beenslag en armslag. We bouwen dit rustig op en de onderdelen worden herhaald. Verder in de cursus gaan we de onderdelen combineren en bouwen we op naar de hele slag. Daarnaast gaan we ook de techniek combineren met conditie en ga je iedere training meer meters afleggen. Je leert in de cursus welke techniekoefeningen specifiek voor jou het beste geschikt zijn. Na het volgen van de borstcrawlcursus kun je instromen bij de triatleten die op zaterdagochtend van 6.30 tot 8.00 uur trainen. Tijdens de cursus maken we af en toe filmopnames zodat je jezelf kunt zien zwemmen en je vooruitgang kunt zien. Je krijgt ook tips bij de filmpjes.

Tijd en locatie
Het tijdstip van de cursus is zaterdag van 8.00 – 9.00 uur. De cursus bestaat uit twintig lessen en wordt twee keer per jaar gegeven. De cursussen starten in september en februari. De locatie is zwembad Kerkpolder, Kerkpolderweg 1 in Delft. Er is voldoende parkeerplaats bij het zwembad.

Benodigdheden
Voor de cursus heb je uiteraard zwemkleding en een zwembril nodig. Daarnaast heb je zoomers (korte zwemvliezen) en een frontale snorkel nodig. We hebben een beperkt aantal snorkels te leen bij de vereniging. Zoomers en een snorkel kun je aanschaffen bij bijvoorbeeld Decathlon. Een plankje en pullbuoy kun je iedere les lenen van de vereniging en hoef je niet aan te schaffen.

Kosten
Voor de cursus betaal je een eenmalig bedrag. Hierbij zijn inschrijfkosten, 20 lessen en vier proeftrainingen na afloop bij de triatleten inbegrepen. Lees hier meer over de contributie.

Aanmelding en vragen
De cursus wordt gecoördineerd door trainer Diana de Krom. Als je nog vragen hebt na het lezen van bovenstaande informatie of als je een inschrijfformulier wil ontvangen kun je haar mailen: diana.wedstrijdzwemmen@d-elft.nl

Het is mogelijk om een keer te komen kijken tijdens een cursus. Voor goed zicht neem je plaats op de tribune van het zwembad. Na afloop van de cursus is het mogelijk om de trainers te spreken in het clubhuis van d’ELFT. Informeer vooraf even of er de betreffende zaterdag cursus is.