Officialbeleid

Jury
Alle spelers moeten, in het kalenderjaar dat ze 17 jaar oud worden (of na hun inschrijving, wanneer ze ouder zijn), hun akte-W halen en vanaf dat moment jury diensten draaien tijdens wedstrijden. Deze jurydiensten worden ingeroosterd nadat de speelroosters bekend zijn gemaakt, de indeling wordt gemaakt per team.

Spelleiders
Alle spelers moeten in het kalenderjaar dat ze 18 jaar oud worden deelnemen aan de spelleiders cursus (SR2) en daarna wedstrijden van de mini’s, E- en, D- jeugd begeleiden. Deze cursus zal aan het begin van ieder seizoen worden georganiseerd.

Scheidsrechters
De teamleden van ieder seniorenteam moeten minimaal (in totaal) 1 hele scheidsrechter leveren, waarvan maximaal één zgn. ‘verenigingsscheidsrechter’.

Er zijn twee typen scheidsrechters, ‘verenigingsscheidsrechters’ welke alleen in het thuisbad fluiten en ‘normale’ scheidsrechters die buiten het eigen bad fluiten. Je kunt volledig normale scheidsrechter zijn, of ¼, ½, ¾ deel scheidsrechter waarbij je voor dit deel meetelt voor de norm. Een ‘verenigingsscheidsrechter’ telt altijd maar voor ¼ mee voor de norm. Omdat wij als vereniging maar een klein aantal verenigingsscheidsrechters kunnen laten meetellen voor de norm, kan ieder team maximaal een verenigingsscheidsrechter opgeven.

De wpc heeft het recht om de norm tijdelijk te verlagen, indien er genoeg scheidsrechters zijn die niet meespelen in een team, of niet nodig zijn om aan de norm van dit team te voldoen. Deze (huidige) norm van een ½ of ¾ scheidsrechter per team is alleen mogelijk, indien er ook daadwerkelijk genoeg scheidsrechters zijn die niet in een team spelen en sommige teams meer dan een ½ scheidsrechters leveren. Deze ‘extra’ scheidsrechters kunnen daarom ook niet worden aangevoerd door een seniorenteam.

Om ervoor te zorgen dat ieder team de kans krijgt om een scheidsrechter aan te leveren, zal het volgende systeem worden toegepast:

  • Na het maken van de teamindeling wordt de norm voor het volgende seizoen doorgegeven
  • Aan het begin van het seizoen geeft ieder team door welke spelers er zullen gaan fluiten tijdens dat seizoen
  • Wanneer een team aan het einde van het seizoen nog steeds te weinig scheidsrechters heeft, lopen de spelers uit dat team het risico om het recht om te spelen te verliezen. Wanneer er te weinig scheidsrechters zijn om alle teams op te kunnen geven voor het volgende seizoen, zullen de spelers uit het team van het voorgaande seizoen, met de minste scheidsrechters worden teruggetrokken