Clubhuisverbouwing: we kunnen weer naar binnen!

Toen ik ruim anderhalf jaar geleden voorzitter werd heb ik mijzelf enkele doelen gesteld, twee van die doelen waren een nieuwe keuken en een renovatie van onze clubruimte. Het was toentertijd 12 jaar geleden, en nu zelfs al ruim 13 jaar geleden, dat er voor het laatst verbouwd is. Ja, natuurlijk zijn er links en rechts pleisters geplakt of wat gaten gedicht, maar vele onderdelen in onze ruimte waren echt aan vernieuwing en vervanging toe. Hiermee zijn we aan de slag gegaan, en hoe…

In januari zijn we gestart met een kleine werkgroep met verschillende expertises om plannen te maken, lay-outs te maken, kleuren te kiezen en nog veel meer. Een nieuwe vloer, een nieuwe bar, nieuw meubilair, nieuwe verlichting, alles een nieuwe verflaag (of twee, of drie). Op zoek naar meer rust, meer eenheid, meer sfeer, flexibiliteit, gebruikersgemak en ook klaar voor de toekomst. Meerdere regels vol wensen en ik kan zeggen dat dit alles gelukt is! Want plannen maken is één, maar het realiseren ervan is net zo belangrijk. Een verbouwing door leden, voor leden en wat ben ik blij en trots op onze leden én op ons gezamenlijke resultaat.

“Vanaf maandag 9 september kunnen we eindelijk weer terecht in onze eigen clubruimte, een veilige haven voor alle leden.”

AV-ICT

Achter de bar hebben we een centraal televisiescherm geïnstalleerd waarop we door de week heen, en vooral tijdens speeldagen, diverse berichten en informatie kunnen laten rouleren. Hiermee willen we leden beter informeren en voorkomen we een overvloed aan posters, flyers en stickerresten op muren en ramen. Daarnaast kunnen we via dit scherm ook live televisie uitzenden, zoals de finale van een waterpolowedstrijd, een gouden zwemrace, of een Champions League-wedstrijd, wat zorgt voor een gezellige sfeer samen.

De snelheid en stabiliteit van het internet op het nieuwe gastnetwerk is vervijfvoudigd en voor de apparatuur zelfs tot wel 70 keer sneller dan voorheen. Bovendien is de hardware op verschillende plekken vernieuwd, wat ons meer mogelijkheden biedt voor de toekomst.

Kassa

We hebben een nieuw kassasysteem dat uiterst gebruiksvriendelijk is. Het enige wat je hoeft te doen, is het juiste product selecteren op het touchscreen en na het invoeren van de bestelling op de betaalknop klikken. Hoofdrekenen is hiermee verleden tijd en het gebruik van aparte “tafels” is niet meer nodig. Bovendien krijgen we met dit systeem beter inzicht in onze beste en minder goed lopende producten qua verkoop en een verbeterde registratie van de verkopen binnen de vereniging.

Cashloze clubruimte

d’ELFT gaat voor punten, niet voor munten. Een van de belangrijkste veranderingen is dat we voortaan alle aankopen uitsluitend via PIN laten verlopen. We worden een volledig cashloze clubruimte. Deze beslissing is genomen om verschillende redenen, zoals het verhogen van de veiligheid, aangezien het omgaan met contant geld steeds lastiger en kostbaarder wordt. Daarnaast sluit dit aan bij een bredere maatschappelijke trend, waarbij steeds meer verenigingen met veel vrijwilligers voor een cashloze omgeving kiezen. Het zal wellicht even wennen zijn, maar we zullen al snel niet beter meer weten.

Dank

We gaan het aanstaande zaterdagavond om 19.30 uur zeker nogmaals benoemen, maar ik wil nu alvast mijn oprechte dank uitspreken aan alle betrokkenen: leden, oud-leden, bestuursleden, bedrijven, sponsors, het zwembadbeheer en de Stichting Vrienden van Delft. Dankzij jullie inzet en steun is het ons gelukt om alles beheersbaar te houden, zowel qua materiaal als op fysiek en financieel vlak. Duizendmaal dank voor al jullie inspanningen!

En nu?

In de komende periode gaan we nog enkele details afronden, maar ondertussen kunnen we volop genieten van ons clubhuis. Na maanden hard werken nemen we nu even een pauze van een maand of twee – dat hebben we zeker verdiend! Na verloop van tijd zullen we zien wat er eventueel nog verbeterd of aangepast kan worden. Voor nu wil ik iedereen van harte uitnodigen om aanstaande zaterdag, 14 september, om 19:30 samen met ons de officiële opening van onze nieuwe clubruimte te vieren en dit feestelijk af te trappen met een gezellige avond. Ik kijk er naar uit vele van jullie te zien.

“Het eerste rondje is van mij!”

Ron Bakhuis

Voorzitter d’ELFT