Nieuws

Deelname d’ELFT herenselectie aan Karel Ockers Toernooi Nijmegen

7 september 2020 – Dit weekend reisde een deel van de herenselectie af naar het Karel Ockers Toernooi in Nijmegen. Het toernooi leent zich bij uitstek voor een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen! Er werd dan ook serieus gepolood en de nodige oefeningen konden in de praktijk worden gebracht.⁣⁣

Het begon zaterdag al vroeg in de ochtend en met winst voor de mannen, met 10-4 werd er gewonnen in het Goffertbad van de organiserende vereniging Aqua-Novio’92 He2. De twee andere wedstrijden verloor d’ELFT maar net: 6-5 van W’polo Den Haag He2 en 10-8 van Swol He2.⁣⁣

Van de gezellige en korte nacht was zondag niks te merken. In het zonnetje speelden de mannen hun laatste wedstrijd van het weekend tegen VZC He2. Het was een spannend duel waar uiteindelijk met 5-5 gelijk is gespeeld.⁣⁣

Al met al konden de mannen goed meekomen in deze poule (Bond hoog) en kan er worden terug gekeken op een zeer leerzaam en geslaagd weekend.⁣⁣Vandaag pakt de hele selectie de reguliere trainingen weer op en wordt er wederom hard gewerkt aan het nieuwe seizoen.

Over iets minder dan een maandje zullen de eerste wedstrijden gespeeld worden op 3 oktober in zwembad Kerkpolder. Daarover later meer!⁣


Groot succes: eerste editie ‘Sponsordiner’ Topsport Delft in samenwerking met d’ELFT Heren 1

26 januari 2020 – Afgelopen vrijdag, 24 januari 2020, vond de eerste editie van het Stichting Topsport Delft Sponsordiner plaats in de Schaapskooi, een samenwerking tussen de stichting en het eerste waterpolo herenteam van d’ELFT. Na het welkomstwoord en een toelichting op de oprichting van de stichting door Guus Grit, werd de culinaire en feestelijke avond geopend. Maar liefst 160 (!) gasten werden in de watten gelegd en bediend door de mannen van d’ELFT Heren 1.

Bij binnenkomst werden alle gasten hartelijk ontvangen en de jassen aangenomen door de heren van d’ELFT. De tafelschikking werd met een knipoog verduidelijkt door witte en blauwe waterpolocaps. Zo kreeg je bijvoorbeeld van één van de gastheren te horen dat je plaats mocht nemen aan tafel: ‘wit 9’, of: ‘blauw 2’. Als snel was iedereen van een drankje voorzien en was ook de aangewezen zitplaats aan tafel gevonden. Bestuurslid Guus Grit verwelkomde alle gasten namens de stichting, waarna het sponsordiner officieel werd ingeluid: onder luid applaus verscheen het voltallig eerste herenteam van d’ELFT, keurig in wit overhemd en schort gestoken, met het voorgerecht dat vaardig werd geserveerd.

Na het nuttigen van de eerste gang werden de gasten getrakteerd op sportieve beelden met een oranje tintje, waarna de aanvoerder van Heren 1 het woord nam. Aan teamcaptain Daan Lagerberg de eer om de speciale gast van de avond aan te kondigen: Olympisch kampioen Daniëlle Verspoor-de Bruijn. Daan nodigde Daniëlle uit om samen met hem plaats te nemen tussen de gasten en geboeid werd er geluisterd naar het interview. Daniëlle besprak met Daan haar leven als topsporter en haar weg naar Olympisch goud.

Hierna was de rest van het team van Heren 1 weer aan zet. Ook het hoofdgerecht werd door de mannen (begeleid door het ervaren personeel van de Schaapskooi) kundig opgediend. Daarbij kwam het de gasten aan niets tekort, de heren waren overduidelijk gebrand op de complete verzorging van het diner en dit verslapte geen enkel moment. Zo was er constante aandacht voor het bijvullen van de glazen. Subliem!

Het ontbrak de gasten werkelijk aan niets. Zo werden alle glazen, onder goedkeurende blik, zorgvuldig én tijdig bijgevuld.

Het tweede deel van het interview met Daniëlle vond plaats nadat iedereen had genoten van de tweede gang. Ze verduidelijkte toen onder andere hoe verschillende persoonlijkheden samen een goed team kunnen vormen. Al met al was het een interessant en leuk gesprek waarbij er ook gelegenheid was om de Olympisch kampioen een vraag te stellen. Een uitnodiging waar Frank Sijbolts (Heren 3) en Sytske van der Laan (Dames 1) graag gebruik van maakten. Tot slot konden de aanwezigen met Daniëlle (en haar gouden medaille) op de foto en werd er gezellig nagepraat.

De mannen van het eerste herenteam hadden eveneens geboeid zitten luisteren en even plaats kunnen nemen bij hun vrienden en familie. Maar zodra Daan het interview afsloot en Daniëlle had bedankt voor haar komst, verdwenen de mannen naar de keuken om niet veel later weer te verschijnen met de desserts. Voor iedereen die nog een plekje over had was er ruime keuze uit verschillende soorten (koude) lekkernijen.

Hierna mochten de schorten af, werden er wat knoopjes losgemaakt en mocht het bier rijkelijk vloeien (de mannen speelden pas zondag een competitiewedstrijd in Deurne). Op de dansvloer werd de geslaagde avond door alle aanwezigen feestelijk afgesloten.

Binnenkort volgen alle foto’s van het sponsordiner. Op het Instagram account van @topsportdelft is wel al het live verslag van de avond terug te zien in het hoogtepunt: ‘Diner’.


> Meer informatie over Stichting Topsport Delft.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is INSTA-150x150.png
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is FB-150x150.png