De laatste waterpolowedstrijden van 2017

Buiten had de sneeuw van vorig weekend inmiddels plaatsgemaakt voor regen, plassen water en een grauwe lucht… met zulke winterse taferelen is het dan ook geen straf om het lekkere warme zwembad in te lopen. Extra verwarmd dit weekend door alle aanwezige supporters die de d’ELFT-teams naar de overwinning juichten of een hart onder de riem staken.

Helaas was dit laatste voor onze Meisjes-C het scenario tijdens hun wedstrijd tegen ZVL Tetteroo. Het team uit Leiden bleek al vroeg in de wedstrijd een maatje te groot voor de Meisjes van d’ELFT. Desondanks hebben de Meisjes-C hard gewerkt en wisten in de tweede periode de nul van het scorebord af te halen; Laura Bornhijm scoorde dit doelpunt voor d’ELFT. Goed gedaan!

Na de meiden was het aan onze Jongens-B om in het water te springen. De wedstrijd tegen De Gouwe ging van start met een vroeg doelpunt van Bjarne van der Mark voor d’ELFT. De jongens van De Gouwe wisten echter snel te antwoorden en de eerste periode werd afgesloten met een 2-2 tussenstand. Vlot na de start van de tweede periode veroorzaakte de tegenstander een strafworp in het voordeel van d’ELFT. Mika Westenberg benutte deze strafworp uitstekend en bracht d’ELFT op voorsprong. De jongens werkten vervolgens hard om deze niet uit handen te geven. Dat lukte, met een eindstand van 6-5 gaan de jongens de winterstop in.

Ook een mooie afsluiter van 2017 voor Dames 2 dit weekend: met 9-2 werd er gewonnen van Z&PC De Gouwe in eigen badwater. Pas in de tweede periode wist de tegenstander het net te vinden nadat de dames van d’ELFT ze al vijf keer voor waren gegaan. Vijf doelpunten werden er eerst nog acht, eer Z&PC De Gouwe in de laatste periode een tweede keer wist te scoren. De wedstrijd eindigde met 9-2, inclusief een primeur van Kayleigh Dukker: zij scoorde haar eerste doelpunt van het seizoen!

d’ELFT Heren 4 deed dit weekend wat het moest doen: winnen van Vivax uit Oegstgeest. En met verve want de heren wisten maar liefst veertien keer te scoren! Vivax kwam niet verder dan vijf doelpunten. Doelpuntenmaker van het d’ELFT-team bleek Elgar van der Lans, dat kan ook niet anders op je eigen verjaardag!

Heren 3 speelde hierna aanvankelijk een soepele wedstrijd en kwam, ondanks dat het eerste doelpunt werd gemaakt door De Linge, al snel op voorspong die tot en met de derde periode mocht duren. Daarna lukte het onze Heren 3 niet om twee man-meer situaties te benutten en maakte De Linge een inhaalslag door rap achter elkaar te blijven scoren in de laatste periode van de wedstrijd. Eindstand: 5-8.

Inmiddels stond Dames 1 lichtelijk nerveus aan de badrand terwijl de nummer 1 van de competitie kalm in badjas de aanvang van de wedstrijd afwachtte. Tien vrouw sterk met vervangende keeper Corina Frenk zou het eerste damesteam van d’ELFT het opnemen tegen De Kempvis. Geblesseerde keeper Diana Rieke nam de honneurs als coach waar zodat vaste coach Paul van Berkel zelf kon spelen met Heren 5 in Gouda (maar daarover later meer). Dames 1 van d’ELFT wist tegenstander, publiek en zichzelf te verrassen en te blijven verrassen tijdens deze wedstrijd. In de eerste periode scoorden achtereenvolgens Kirsten van der Beek, Sytske van der Laan en Lindsey van Kruining voor d’ELFT waardoor er met een 3-0 voorsprong en een lichte euforie aan de tweede periode kon worden begonnen. De communicatie verliep goed en het doorzettingsvermogen vierde hoogtij waardoor De Kempvis het doelpuntensaldo maar niet gelijk wist te kunnen trekken. Uiteindelijk won Dames 1 met 7-5 van de nummer 1. Hulde!

Hierna was het de beurt aan Heren 1 om het op te nemen tegen de heren van De Kempvis, tevens een team dat hoog op de competitie ranglijst staat. Het werd een spannende wedstrijd; Daan Lagerberg verzorgde het eerste doelpunt voor d’ELFT waarna De Kempvis lange tijd de achterstand in trachtte te halen. Iedere keer wanneer De Kempvis tot een gelijk aantal doelpunten kwam, wist d’ELFT weer net met een doelpunt uit te lopen. Dit duurde helaas tot de vierde periode waarin de tegenstander de wedstrijd wist te bepalen en te winnen met 9-11.

In de wedstrijdbaden buiten Delft wist onze Jeugd-DG1 als enig uitspelend d’ELFT-team met 1-0 (!) te winnen van AZC en wij zijn heel benieuwd wie dit winnende doelpunt heeft gemaakt! Tot slot een eerherstel voor Heren 5 van d’ELFT: het team verloor weliswaar uit van WIDEX GZC DONK maar hierbij dient vermeld te worden dat de herenteam van d’ELFT met precies zeven man aanwezig was. De uitslag spreekt daarom niet overtuigend voor WIDEX: met slechts 7-6 verloren onze mannen in Gouda. Goed gewerkt mannen, dat zijn punten voor doorzettingsvermogen!

En zo komt er een eind aan 2017 en mogen we uitkijken naar een nieuw jaar vol mooie, spannende, bepalende en leuke waterpolowedstrijden. Hopelijk met net zoveel warmte van onze trouwe supporters als dit jaar, waarvoor dank!


Het zit erop! Althans, voor 2017. In januari 2018 pakken we het wedstrijdseizoen met veel sportieve zin weer op. Wel kan er de komende tijd – op de feestdagen na – gewoon getraind worden en vindt ook deze Kerstvakantie op 29 december het d’ELFT Oliebollenmixtoernooi weer plaats. Heb jij je al ingeschreven met een team?