Verslag eerste wedstrijdweekend 2018

De tweede seizoenshelft is afgelopen weekend van start gegaan en dus is het de hoogste tijd om verslag te doen van het eerste wedstrijdweekend van 2018: zaterdag 13 januari zijn er tien waterpolowedstrijden gespeeld door de d’ELFT-teams, zowel in ons thuisbad in Kerkpolder als in verschillende uit-zwembaden. Zondag 14 januari sloot Heren 6 dit weekend af met een wedstrijd tegen Alkemade in De Tweesprong te Roelofarendsveen.

Onze Meisjes-C mocht in 2018 als eerste d’ELFT-waterpoloteam spelen in Kerkpolder en dat deden ze met verve: er werd 10-3 gewonnen van BZC/de Lansingh! Gedurende de eerste periode was het wellicht een beetje inkomen maar desalniettemin kon er met een 2-0 voorsprong begonnen worden aan de tweede periode. Hier werd de stempel op de wedstrijd gedrukt door nog eens vier goals van d’ELFT en pas vanaf de start van de derde periode wisten de tegenstanders (drie keer) het doel te vinden. Onze Meisjes-C lieten zich er echter niet door afleiden en scoorden in de laatste periode ook drie keer.

Helaas verliep de wedstrijd van onze Jongens-B iets minder gesmeerd. De jongens werden in de eerste periode wakker geschud toen Sassenheim het eerste doelpunt van de wedstrijd wist te maken. Eenmaal zover antwoorden Sven Nieuwstraten en Mika Westenberg allebei met een doelpunt voor d’ELFT. De jongens leken daarna de smaak te pakken te hebben en scoorden het eerste doelpunt van de tweede periode. Sassenheim herpakte zich en wist uit te lopen door snel achter elkaar drie keer te scoren. d’ELFT kreeg daarop de kans om de tweede periode af te sluiten met een gelijkspel maar wist helaas niet te scoren uit een overtalsituatie. In de derde periode maakten onze jongens het meer dan goed door alsnog te scoren nadat een speler van Sassenheim een U20 in ontvangst neemt. Hierna vlogen de overtredingen ieder om de oren maar werden de overtalsituaties door beide teams niet echt lekker benut, behalve één keer door… Sassenheim. Dit team wist ook nog eens een keer extra te scoren en met een 4-6 achterstand begonnen de jongens van d’ELFT aan de laatste periode van de wedstrijd. Sassenheim vergrootte de voorsprong door weer drie keer snel achter elkaar te scoren, waarvan één keer uit een overtalsituatie. d’ELFT verdedigde in de laatste minuut de eer door ook te scoren uit een overtalsituatie maar moest daarna toezien hoe Sassenheim in de laatste 5 seconden van de wedstrijd nog eens het net wist te vinden. Uitslag: 5-10. Jammer mannen, maar goed gewerkt en de pizza’s maakten het wedstrijdweekend hopelijk weer goed!

De uitspelende Jeugdteams van d’ELFT hebben een fantastisch weekend achter de rug waarbij alle drie de punten mee terug zijn genomen naar Delft! Jeugd-D won met 0-9 van De Plas in Nieuwkoop en Jongens-C wist in Rotterdam met maar liefst 1-23 te winnen van SVH. Daarnaast werd er die zaterdag in Kerkpolder gewonnen door Heren 3 (10-4 van De Kempvis) en Dames 2 (10-5 van Sassenheim) maar moesten Dames 1 (5-6 tegen Sassenheim) en Heren 2 (5-10 tegen ZVVS) helaas het weekend afsluiten zonder punten. Ook Heren 5 wist in Gorinchem geen punten te behalen met hun wedstrijd tegen De Linge/PCG (8-4). Tot slot speelde Heren 6 afgelopen zondag tegen de nummer 1 uit de competitie, er werd in Roelofarendsveen met 12-2 verloren van Alkemade.

Meisjes-C, Jeugd-D, Jongens-C, Heren 3 en Dames 2: van harte gefeliciteerd met de winst. Supporters bedankt en op naar het volgende wedstrijdweekend!