Verslag d’ELFT waterpoloweekend 17 & 18 februari

Zowel d’ELFT Meisjes-C als Dames 1 speelden dit weekend in Zoetermeer tegen teams van WZC // Foto: Vera Koerse.

Afgelopen weekend mochten de waterpoloteams van d’ELFT weer te water en op jacht naar drie nieuwe punten. Hoewel er afgelopen zaterdag veel in andere baden werd gewaterpolood door de teams, werden er toch ook drie heren- en één dameswedstrijd gespeeld in Kerkpolder. Zondag was het wel een ‘thuisdag’: de Jongens-C, Jeugd-D1, -D2 en de spelers van E1 speelden allemaal in eigen bad. Hoog tijd om eens terug te kijken!

Zaterdag 17 februari
Zoals gezegd speelden er afgelopen zaterdag drie herenteams in Kerkpolder. Heren 4 startte deze reeks met een spannende wedstrijd tegen de mannen van BZC uit Bergambacht. Ondanks de vliegende start van d’ELFT (met vier achtereenvolgende doelpunten in eerste periode), verliep de rest van de wedstrijd iets anders. Het werd een rommelige wedstrijd door het achterwege laten van (sportief) waterpolospel wat leidde tot veel uitsluitingen, een strafworp voor d’ELFT (gescoord door Marijn Schermerhorn) en zelfs een UMV voor een d’ELFT-speler. De laatste periode kenmerkte zich door veel persoonlijke fouten maar helaas ook door onbenutte overtalsituaties van d’ELFT waardoor er geen doelpunten geteld konden worden. Eindstand: 6-6.

“Gedurende de wedstrijd werd het steeds lastiger om ons ‘eigen spel’ te blijven spelen. Al met al was het geen leuke wedstrijd maar hebben we er wel van geleerd.” – Guus Grit (Heren 4)

Na de bewogen wedstrijd van Heren 4 was het de beurt aan d’ELFT Heren 5 om het water in te duiken, zij speelden die dag tegen WZC uit Zoetermeer. Helaas is op het moment van dit schrijven het wedstrijdformulier niet inzichtelijk. Wel kan er vermeld worden dat de heren van d’ELFT met 6-2 gewonnen hebben van het team uit Zoetermeer.

Voordat Heren 6 deze zaterdag mochten afsluiten met hun wedstrijd, eerst Dames 3: het damesteam speelde direct na Heren 4 tegen De Linge/PCG uit Leerdam. Een spannende wedstrijd want het Leerdamse team stond maar één plaats ‘onder’ d’ELFT. Gelukkig werd er niet afgewacht door onze dames en zorgde Liesbeth Kroese voor het eerste doelpunt van de wedstrijd. Maar aan het einde van de eerste periode was de stand 1-1, na een uitstekend benutte overtalsituatie voor De Linge/PSG. Gedurende de tweede periode kwamen de verhoudingen wat anders te liggen en scoorde de uit-spelende ploeg maar liefst drie keer en d’ELFT één keer (Marieta van Oosten). In de derde periode was het weer Liesbeth Kroese die voor d’ELFT wist te scoren en na een geweldig optreden van d’ELFT-keepster Marjolein van Loenhout (ze wist een strafworp tegen te houden), zorgde Maria Erskine voor het gelijkmakende doelpunt. Eindstand: 4-4.

Ook Heren 6 speelde een spannende thuiswedstrijd. Pas laat in de eerste periode wist WZC het eerste doelpunt van de wedstrijd te scoren. Het herenteam van d’ELFT wist in de tweede periode snel te antwoorden met drie doelpunten van Karel Zelisse. In de derde periode was het weer d’ELFT dat snel scoort (Maarten Weehuizen) maar hierna nam de wedstrijd een iets andere wending doordat WZC twee doelpunten wist te scoren in de vierde periode en de mannen van d’ELFT het helaas nalieten om te scoren tijdens twee overtalsituaties. De wedstrijd eindigde met een nipte overwinning: 4-3.

d’ELFT Meisjes-C in actie tegen WZC in Zoetermeer // Foto: Vera Koerse.

Die zaterdagavond werd er ook in andere baden gespeeld, zo won Heren 3 in Nieuwerkerk a/d IJssel met 8-9 van NieMo-Van Vliet. Heren 1 wist -best verrassend- niet te winnen van ‘laagvlieger’ SCOM/De Zeehond en vertrok, na 8-7 te hebben gespeeld in Rozenburg, zonder punten terug naar Delft. Ook bij de Meisjes-C en Dames 1 verliepen de wedstrijden niet lekker. Beide teams speelden direct na elkaar in Zoetermeer maar moesten erkennen dat WZC te sterk was die dag. Wel hebben de teams elkaar hard aangemoedigd en zijn er mooie foto’s gemaakt! Gelukkig was er wel nog een tweede team met winst deze zaterdag buiten Delft: d’ELFT Jongens-B wist met maar liefst 5-12 te winnen van WZK in Wassenaar.

Zondag 18 februari
Afgelopen zondagmiddag speelde d’ELFT Jongens-C tegen BZ&PC uit Bodegraven in Kerkpolder. Het was d’ELFT all-over tijdens deze wedstrijd: Sven Nieuwstraten scoorde al snel het eerste doelpunt voor d’ELFT en direct daarna volgde eigenlijk het bijna enige antwoord van BZ&PC. De jongens van d’ELFT scoorden gedurende de wedstrijd nog zeven keer (waarvan één keer vanuit een strafworp en één keer uit de enige overtalsituatie). BZ&PC wist in de laatste periode nog eenmaal te scoren. Eindstand: 8-2 en d’ELFT nog steeds stevig aan kop in de competitie.

Hierna was er winst voor het gemengde jeugdteam D1 (19-1!) na een wedstrijd tegen ZDHC. Het gemengde jeugdteam D2 maakte de wedstrijd tegen SVH spannender met een eindstand van 7-7. Een logische uitslag aangezien beide teams aan elkaar gewaagd lijken te zijn, volgens de competitieranglijst. Tot slot werd er deze zondagmiddag ook goed gespeeld door het gemengde jeugdteam E1 onder bezielende leiding van coach Maarten Twisk, maar helaas bleek de nummer 1 (NieMo-Van Vliet) te sterk. Eindstand: 3-22.

Tot zover het verslag van afgelopen weekend. Volgende week speelt enkel d’ELFT Heren 1 een wedstrijd en wel om 19.15 uur in ons thuisbad in Kerkpolder. Kom vooral gezellig kijken en onze mannen aanmoedigen!

– – –
Jouw foto-/verslag delen? Dat kan! Mail naar: media@d-elft.nl