Verslag d’ELFT waterpoloweekend 10 & 11 maart


Na de voorjaarsvakantie mochten de waterpoloërs van d’ELFT weer aan de slag. Zowel afgelopen zaterdag- als zondagmiddag (10 en 11 maart) stond er een mooi wedstrijdprogramma klaar met gezellig veel actie in eigen bad. Eens zien hoe de uitkomsten zijn van al die wedstrijden! We starten met de thuis- en uitwedstrijden op zaterdag en sluiten af met de wedstrijden die afgelopen zondag zijn gespeeld.

Zaterdagmiddag startte Heren 3 in Kerkpolder tegen de heren van De Duck uit Brielle. De Duck verzorgde de openingstreffer(s) maar d’ELFT wist snel antwoord te geven en, met maar liefst vier doelpunten verschil, zelfs op ruime voorsprong te komen. In de derde periode keerde het tij voor het derde herenteam van d’ELFT; De Duck wist rap in te lopen en zelfs op een gelijke stand met d’ELFT te komen staan. Toen Patrick van der Mark in de vierde periode de 11-10 scoorde voor d’ELFT leek het toch nog goed te komen. Helaas werd een daaropvolgende overtalsituatie voor Heren 3 niet beslecht met een doelpunt, in tegenstelling tot het wel scorende De Duck tijdens zo eenzelfde situatie. Beide teams stonden hierdoor in de slotfase van de wedstrijd weer gelijk. Het beslissende doelpunt werd door De Duck nèt buiten de laatste minuut gescoord waarna de heren van d’ELFT nog één keer alle zeilen bijzetten. Maar tot scoren kwam het niet meer, eindstand: 11-12.

Ook Dames 2 speelde thuis afgelopen zaterdag: helaas werd er met 6-8 verloren van de Waterpolo Residentie. Onnodig verlies leek het, zeker aangezien onze dames voorheen, op bezoek bij de Waterpolo Residentie, met 4-6 wisten te winnen. Maar dit bleek gewoon geen goede dag voor het tweede damesteam van d’ELFT; de tegenstander wist snel het eerste doelpunt te scoren, scoorde vlak daarop uit een overtalsituatie en startte de tweede periode met een doelpunt uit een strafworp. Pas hierna zag d’ELFT kans tot scoren en kwam het 1-3 te staan op het scorebord. Maayke van der Laan redde de eer van het team door vier keer te scoren voor d’ELFT. Overigens is het belangrijk erbij te vermelden dat Dames 2 inmiddels op de tweede plek in de competitie staat, op slechts drie punten afstand van de nummer één (AZC).

Dames 1 maakte het dit weekend héél erg spannend tijdens hun wedstrijd tegen de nummer vier uit de competitie, ofwel het tweede damesteam van Katwijk. Met het einde van dit wedstrijdseizoen in zicht begint het toch wat heet onder de damesvoeten te worden, en hoopt d’ELFT alsnog de onderste regionen van de competitie te ontstijgen. Na afgelopen weekend blijkt er dan toch eindelijk verandering in zicht; met 11-10 werd er gewonnen van Katwijk! De openingstreffer kwam op naam van Sytske van der Laan, ook later gedurende de wedstrijd bleek haar scherpe schot on point en zorgde ze voor een blijvende sfeer van volharding en optimisme binnen het team. Dit deed ze niet alleen: al snel na haar openingstreffer volgden er doelpunten van Sanne Berendse (na een assist van de keepster: Diana Rieke), Isabel Wallien, Kirsten van der Beek, Lindsey van Kruining én een prachtig doelpunt van Anouk Katte (Dames 2). Dit alles was mogelijk door uitstekend samenspel en de hervonden dynamiek binnen het team. De dames gaan de komende tijd nog eens extra hard aan de slag tijdens de trainingen. Komend weekend spelen ze een heel belangrijke wedstrijd tegen NieMo-Van Vliet om de tiende plek binnen de competitie. Succes meiden!

Tot slot speelde afgelopen zaterdag Heren 1 in Kerkpolder tegen OZV uit Harmelen. De heren hadden het moeilijk in eigen bad, terwijl er tijdens de vorige ontmoeting tussen de beide teams met 0-10 werd gewonnen door d’ELFT. Wel was er ook deze keer winst voor onze Heren 1, weliswaar met een andere uitslag: een nipte overwinning van 10-9 op OZV zorgde ervoor dat de heren de drie punten in Delft konden houden. Het begin van de wedstrijd bestond uit drie overtalsituaties voor OZV waaruit twee doelpunten kwamen en één overtalsituatie voor d’ELFT waaruit niet gescoord werd. Binnen twee minuten (!) stond OZV met 0-4 voor op de heren van d’ELFT. Het was Daan Lagerberg die de bezwering over het team op wist te heffen en het eerste doelpunt voor Heren 1 maakte binnen de eerste periode. Maarten van der Rooij scoorde het tweede doelpunt voor d’ELFT in de tweede periode (2-5) maar daarna gebeurde er plots een hoop in het water; de uitsluitingen en strafworpen vlogen om de oren (in het nadeel van d’ELFT) maar toch wist OZV hieruit maar één keer het net te vinden (2-6). In de derde periode scoorden Michaël Wiegman na een mooie aanval en Fabian Simonetti uit een strafworp. Hierna konden de heren van d’ELFT inlopen op OZV met doelpunten van Roel Bijlard, Karym Leito en Maarten van der Rooij. Man, man, man, wat maakten jullie het spannend!

Terwijl het hartritme van zowel speler als supporter in Kerkpolder leek te blijven stijgen door alle spannende momenten, was het aan onze Jeugd-D2 om het op te nemen tegen ZPB H&L Productions in Barendrecht. En hoe! Met maar liefst 1-6 werd er gewonnen door het gemengde Jeugdteam van d’ELFT. Gefeliciteerd! De Jeugd-E deed er in Alphen a/d Rijn nog een schepje bovenop door met 1-12 (!) van AZC te winnen. Het d’ELFT-team Jeugd-D1 maakte het iets spannender tegen BZ&PC in Bodegraven: tijdens deze wedstrijd werd er door beide teams in totaal maar vijf keer gescoord. Gelukkig wel één keer door Sam en twee keer door Ben voor d’ELFT, zodat de Jeugd-D1 met drie mooie punten op zak hun wedstrijdweekend konden afsluiten.

2-3 op het scorebord en dus winst voor d’ELFT Jeugd-D2! // Foto: Vivian Vrolijk

Na de Jeugd-D1 was het aan de Jeugd-CJ om het op te nemen tegen BZ&PC in zwembad De Kuil. Onder bezielende leiding van invallende coach Jefta Koop (Heren 1) wisten de jongens mooie acties te maken én mooie doelpunten te scoren. Zo scoorde Youri vanuit de mid-voor positie een krachtig doelpunt, en dat vanuit een draai met zowel zijn verdediger als de keeper van BZ&PC op zijn nek! Ook het samenspel vierde hoogtij in De Kuil; Mike speelde met een strakke worp David aan, die op zijn beurt Joost aanspeelde. Dankzij deze oplettendheid en strakke pass van zijn teammaatje, kon Joost een mooi doelpunt maken. Tot slot kan er vermeld worden dat het team ook uitstekend hun overtalsituaties wist te benutten. Al met al werd de wedstrijd afgesloten met een eindstand van 4-11 voor d’ELFT. Ouders, supporters en coach Jefta bedankt!

d’ELFT Jeugd-CJ ook op bezoek bij BZ&PC in Bodegraven. Jefta Koop verving vaste coaches Jelle van der Laan & Kelvin Koop. // Foto’s: Claudia Heerschap

We sluiten af met de wedstrijden die ’s zondags zijn gespeeld in Kerkpolder: Dames 3 verloor helaas nipt met 3-4 van ZV Westland, maar de Jeugd-CM speelde 7-7 gelijk tegen het jeugdteam van diezelfde vereniging. Knappe uitslag van de meiden! De jongens uit de Jeugd-B sloten het wedstrijdweekend van d’ELFT zondagmiddag af met hun wedstrijd tegen OZV. Helaas wist het uitspelende team nét wat meer kansen te benutten en verloor onze Jeugd-B met 6-7. Alsnog een knappe prestatie tegen de nummer één uit de competitie!

Tot zover een mooi wedstrijdweekend van d’ELFT en bij d’ELFT. Op naar de volgende!


Wil jij ook een kort wedstrijdverslag en/of -foto’s delen met de club? Dat kan! Mail naar: media@d-elft.nl.