Hallo! Dit is de nieuwe Hoofdtrainer waterpolo van d’ELFT:

De nieuwe hoofdtrainer waterpolo, Richard (uiterst rechts) samen met het eerste en tweede herenteam & het eerste damesteam van d’ELFT // Foto: Ralph Westenberg

Laat de vlaggen nog maar even hangen want met de afsluiting van dit wedstrijdseizoen kwam er goed nieuws voor in het volgende seizoen: er is een nieuwe hoofdtrainer! En ook hem stellen we uiteraard graag aan iedereen voor.

Hoi Richard, je bent eigenlijk terug van weg geweest. Wat heb je in de tussentijd gedaan en wat heb je daar mogen ervaren?
Eerst heb ik een paar jaar rustig aan gedaan wat waterpolo betreft en het voorafgaande seizoen heb ik het eerste herenteam van De Kempvis mogen trainen in Spijkenisse. Daarnaast heb ik ervaring als waterpolotrainer bij verenigingen als Zwem- en Poloclub Barendrecht (ZPB) en H.Z.ZIAN in Den Haag. Dit is overigens de derde keer dat ik bij deze mooie club training kom geven.

Hoe ben je nu (wederom) bij d’ELFT terecht gekomen?
Het afgelopen wedstrijdseizoen kwam ik het eerste herenteam van d’ELFT tegen als trainer bij De Kempvis en ik was serieus onder de indruk van dit team! Daarbij heb ik ook de sfeer in het clubhuis en op de tribunes zeker gemist, ik kan je verklappen dat deze sfeer lang niet overal zo aanwezig is.

Kom je zelf uit een waterpologezin of -omgeving?
Heel vroeger heb ik zelf waterpolo gespeeld en mijn vriendin Angela speelde in de hoofdklasse bij ZPB. Mijn vader speelde waterpolo en alle drie mijn zwagers ook. Daarnaast heb ik veel familieleden die bij De Kempvis waterpoloën.

Wat mag je eigenlijk gaan doen als hoofdtrainer waterpolo bij d’ELFT?
Bijna alles! Maar ik denk toch vooral met Heren 1 kampioen worden.

Stel: d’ELFT heeft toegang tot àlle mogelijke middelen, wat zou jij dan graag aanpakken of zien gebeuren als hoofdtrainer?
Het liefst zie ik dan een gloednieuw zwembad gebouwd worden zodat we van d’ELFT een hele grote naam kunnen maken!

Wil je zelf nog iets kwijt?
Na mijn laatste bezoek aan d’ELFT ben ik mijn slippers kwijt geraakt maar die heeft Daan weer voor mij gevonden!

Bedankt Richard en welkom terug! We wensen je veel plezier en succes bij d’ELFT.


In overeenstemming met de herijkte waterpolovisie van d’ELFT, kent de hoofdtrainer waterpolo een aansturende en raadgevende rol naar zowel de heren- en de dames- als de jeugdteams. Meer informatie vind je hier.