WWW: vier keer winst voor d’ELFT-waterpoloërs

Afgelopen zaterdag startte voor twee waterpoloteams van d’ELFT de reguliere competitie. Zowel Jeugd-BJ als Heren 4 speelden de eerste wedstrijden van 2019. Dames 1 en Heren 2 gingen zaterdag ook voor een duik in het nieuwe jaar, zij kwamen uit in de bekercompetitie.

De jongens van onze Jeugd-BJ mochten ‘s middags te water in Dordrecht. Hier hebben ze hun eerste positie uitstekend verdedigd door met 5-16 te winnen van MNC Dordrecht.

Heren 4 was op bezoek bij Vivax in Oegstgeest en verdedigden eveneens de koppositie. Met een uitslag van 4-12 gingen de drie punten mee terug naar Delft.

In Kerkpolder werd zaterdagavond het bad opgebouwd voor twee bekerwedstrijden. Dames 1 stond een pittige wedstrijd tegen ZPB H&L Productions te wachten. En dat bleek: de dames begonnen helaas met een doelpunt achterstand en gedurende de wedstrijd werd het net van de tegenstander spaarzaam gevonden. Toch wist Dames 1 de achterstand beperkt te houden en konden er ook kansen goed benut worden. Met nog een kleine twee minuten op de klok in de laatste periode en een 4-6 score op het bord, trokken de dames het gas helemaal open. Het was alles of niets. En alles werd het: met drie snelle doelpunten van Sytske en Kirsten (2x) werd de wedstrijd afgesloten met winst voor d’ELFT (7-6).

Na de dames was het de beurt aan Heren 2 tegen Z&PC Rotterdam. Het bleek een minstens zo’n spannende wedstrijd met veel mooie acties maar ook overtredingen. Jeugdspeler Sven opende de score voor d’ELFT door in de eerste periode de bal langs de keeper te laten razen. Ook Roland wist al snel voor d’ELFT het goal te vinden en trakteerde het publiek op een verrassing: de rollen bleken omgedraaid toen hij zijn tegenstander tot een overtreding wist te verleiden, welke resulteerde in een doelpunt voor d’ELFT. Maar Z&PC Rotterdam gaf zich niet zomaar gewonnen en wist op gelijke score te komen in de derde periode (3-3). Het duurde nog tot ver in de vierde periode eer de mannen van d’ELFT zich van een gelijkspel konden ontdoen (4-4). Een benutte strafworp bracht de score op een 5-4 voorsprong. De mannen wisten nog een keer te scoren en de wedstrijd werd met winst beslecht: 6-5 voor d’ELFT. Zowel Heren 2 als Dames 1 is door naar de volgende bekerronde welke eind februari / begin maart zal plaatsvinden.

Volgend weekend starten ook de vele andere d’ELFT waterpoloteams aan de tweede helft van de competitie. Komende week staat er weer een overzicht van het nieuwe WWW voor je klaar!