In het zonnetje: scheidsrechter Frank de Vreede

Komende zaterdag zal Frank de Vreede voor de laatste keer zijn scheidsrechterstenue aantrekken voor d’ELFT. Hij fluit dan zijn allerlaatste wedstrijd om 20.00 uur bij WAVE in zwembad Kerkpolder. En dat laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan! Daarom zetten we Frank graag in het zonnetje en delen we leuke feitjes over zijn tijd als scheidsrechter.

Frank begon op zijn zestiende met de cursus tot scheidsrechter bij – toen nog – zwemvereniging Raket. Het eerste jaar floot hij als aspirant scheidsrechter, om op zijn achttiende officieel als volwaardig waterpolo-arbiter aan te treden. Hij beleefde veel plezier aan deze functie en wist op te klimmen van kring naar district en zelfs de bondscompetitie. Op zijn hoogtepunt floot hij meerdere heren- en dameswedstrijden in de hoofdklasse.

Ruim 40 jaar heeft Frank zich ingezet als scheidsrechter en in 2018 was hij dan ook één van de twaalf scheidsrechters die door de KNZB Regio West werden gehuldigd. Gedurende zijn lange loopbaan heeft Frank een hoop veranderingen meegemaakt binnen het fluiten van waterpolowedstrijden. De grootste verandering vond hij dat hij zijn vlag moest inleveren.*

Frank heeft altijd met veel plezier gefloten en is bereid om in de toekomst nog een keer een wedstrijd te begeleiden in zijn tenue.

Namens Zwem- en Waterpolovereniging d’ELFT,
bedankt Frank!


*Voorheen (tot ongeveer 1997-2001) werd er gefloten met een stok in de hand. Aan deze stok zat een witte en een blauwe vlag. Bij een overtreding werd de vlag met de kleur van het team dat een vrije bal kreeg opgestoken. Nu heeft de scheidsrechter beide handen vrij om tekens aan te duiden en beschikt enkel nog de jurytafel over vlaggen.