Zweminstructeur in Stadskrant Delft

Voor de serie Buitengewoon Buitenhof is zweminstructeur Judith Rodenburg geïnterviewd door de gemeente. Al zeventien jaar is Rodenburg vrijwilliger bij Zwem- en waterpolovereniging d’ELFT. In die tijd heeft ze heel veel kinderen uit Buitenhof leren zwemmen. 

Rodenburg is een echte waterrat. “Toen mijn zoon zeventien jaar geleden zwemles kreeg bij d’ELFT, kon de vereniging wel extra begeleiders gebruiken. Ik heb meteen mijn hulp aangeboden en sindsdien ben ik het water niet meer uit geweest.” Naast een eigen bedrijf in audio-video draait Rodenburg ook nog nachtdiensten als verpleegkundige. Maar elke dinsdagavond staat ze trouw aan de waterkant in zwembad Kerkpolder. “We wonen in een waterrijk land en Buitenhof ligt vol slootjes. Ik vind dat élk kind zwemles moet kunnen krijgen – dat is mijn drijfveer om dit te doen.”

> Lees het hele interview hier.