Hallo! Dit is de nieuwe Hoofdtrainer waterpolo van d’ELFT:

Het is officieel: Jerry Doumenis (49) is de nieuwe hoofdtrainer van de herenselectie waterpolo van d’ELFT. Hoog tijd om hem aan iedereen voor te stellen!

Jerry Doumenis (links) met Maarten Weehuizen (voorzitter waterpolocommissie)

Jerry, laten we bij het begin beginnen: waar kom jij met jouw waterpolo-ervaring vandaan?
Uit Vlaardingen, nu ZVVS. Daar heb ik 43 jaar ervaring opgedaan in het waterpolo.

Waarom waterpolo?
Tsja. Nooit echt over nagedacht omdat ik niet anders weet. Vroeger heb ik meerdere sporten gedaan. Daar zat ook zwemles bij, maar na zwemles ging je op wedstrijdzwemmen en waterpolo. Wedstrijdzwemmen was ik snel klaar mee en waterpolo werd echt mijn ding. Toen ik geen tijd meer had voor meerdere sporten ben ik blijven waterpoloën. Dat ging me het beste af.

Hoe ben je daarna bij Zwem- en Waterpolovereniging d’ELFT terecht gekomen?
Ik heb een goed gevoel gekregen bij d’ELFT in de gesprekken met Ron, Daan en Guus over de weg die men op wil en de club zelf. Daarbij lieten zij ook vanaf het begin echt blijken met mij in zee te willen en daarvoor bereid zijn mee te denken om aan bepaalde wensen te willen voldoen. Verder kende ik ook al een hoop spelers omdat zij twee seizoenen geleden samen met ZVVS trainden en ik meetrainde.

Zijn er andere dingen in je leven naast het waterpolo?
Niet echt hobby’s, maar ik heb wel twee kinderen waarvan er één ook veel sport (waterpolo en voetbal). Daar ga ik ook graag kijken. De tweede is nog te klein maar zit wel op zwemles en gaat waarschijnlijk eerdaags hockeyen.

Wil je zelf nog iets kwijt?
Ik heb er zin in en ik hoop dat alle problemen met corona een keer over zijn zodat we allemaal weer kunnen genieten van de sport die we een warm hart toedragen.

Bedankt Jerry, heel veel plezier en succes gewenst!


In overeenstemming met de herijkte waterpolovisie van d’ELFT, kent de hoofdtrainer waterpolo een aansturende en raadgevende rol naar zowel de heren- en de dames- als de jeugdteams. Meer informatie vind je hier.