Per 21 september: Kijkavonden zwemles

Beste ouder(s), verzorger(s),

In verband met de coronamaatregel 1,5 meter afstand, mogen ouder(s) en verzorger(s) het zwembad nog niet in. Veel ouders vragen wanneer ze mogen kijken. We snappen die wens. We hebben daarom besloten om ouder(s) en verzorger(s), voor één keer te laten kijken op het balkon. Dit doen we per badje, om te veel mensen op het balkon te voorkomen. U mag dus niet de kleedkamers in!

Om 1,5m afstand te kunnen houden geldt het volgende schema:

Dag/datumBadje
Dinsdag 21 september1 en 3
Vrijdag 24 september1 en 3
Dinsdag 28 september2 en 4
Vrijdag 1 oktober2 en 4
Dinsdag 5 oktoberA en B
Vrijdag 8 oktoberA en B
Dinsdag 12 oktoberC
Vrijdag  15 oktoberC

De kijkavonden beginnen dus niet komende week, maar de week erop. Zo kunnen alle ouder(s), verzorger(s) voor de herfstvakantie één keer kijken.

Helaas moeten we wel regels stellen:  

  • Per kind één volwassene;
  • Geen broertjes of zusjes (of andere kinderen) op het balkon;
  • U gaat naar het balkon via de ingang van de vereniging en ook zo naar buiten;
  • U houdt 1,5 meter afstand van andere volwassenen;
  • U mag niet de kleedkamer in;
  • Het is niet mogelijk van avond te wisselen.

Als wij zien dat niet voldoende afstand wordt gehouden, zullen we de kijkavonden stoppen. We willen niet riskeren dat we een boete krijgen, of dat het zwembad wordt gesloten, omdat we ons niet aan de 1,5 meter afstandsregel houden.

Wij hebben overigens geconstateerd dat, zonder ouder(s), verzorger(s) op het balkon, de lessen rustiger zijn, de kinderen beter opletten en daardoor meer zwemmen. Wij zijn met elkaar in overleg om ook na de coronamaatregelen geen ouder(s), verzorger(s) op het balkon meer toe te staan. Dan wordt wel een maandelijkse kijkavond georganiseerd. U ontvangt hierover nader bericht.

Als u vragen heeft over de voortgang van uw kind, kan dat bij het hek, voor de les van het eerste uur of na de les van het tweede uur. Er is altijd iemand van ons aanwezig.

Met vriendelijke groet,

Namens de commissie Zwemles van d’ELFT,

Suzanne Eekhout