Nieuwe versoepelingen zwemles

Met de nieuwe versoepelingen blijven de eerder ingevoerde maatregelen gelijk, en dat is goed nieuws! Ook is er weer publiek toegestaan bij de zwemlessen. Wij hebben ervoor gekozen om dit te faciliteren in de vorm van een maandelijkse kijkles. In dit bericht leggen wij dit en alle nieuwe versoepelingen graag aan u uit.

Kijkles

Wij hebben gemerkt dat de kinderen beter opletten en meer zwemmen als er geen ouders/verzorgers op de tribune zitten. De lessen verlopen soepeler en de kinderen zwemmen beter door. Daarom hebben we besloten dat we in het vervolg voor de ouders/verzorgers één kijkles in de maand organiseren. De andere lessen zijn dan zonder publiek. De kijklessen zullen tijdens de eerste les van de maand plaatsvinden (dit kan voor de dinsdag en de vrijdag in verschillende weken zijn).

Naast het in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs en het dragen van een mondkapje dient er anderhalve meter afstand gehouden te worden. Om dit te kunnen realiseren hebben we een schema opgesteld. Op deze manier is er genoeg ruimte op de tribune voor publiek. Overigens mag het mondkapje af worden gedaan zodra u een vaste zitplaats heeft.

DatumBadjes
Dinsdagen 1 februari & 1 maart1, 3 en A
Vrijdagen 4 februari & 4 maart1, 3 en A
Dinsdagen 8 februari & 8 maart2, 4 en B
Vrijdagen 11 februari & 11 maart2, 4 en B
Dinsdagen 15 februari & 15 maartC
Vrijdagen 18 februari & 18 maartC

Per kind mag er één volwassene komen kijken volgens het bovenstaand schema.
Tijdens de overige zwemlessen mogen er geen ouders/verzorgers plaatsnemen op de tribune en in het clubhuis, ook is het niet toegestaan om in de gang te gaan staan met zicht op het zwembad.

Alle nieuwe versoepelingen en maatregelen op een rijtje

  • Voor toegang tot het zwembad dient u een coronatoegangsbewijs en geldig identiteitsbewijs aan het hek te laten zien;
  • kinderen onder de 10 jaar mogen niet alleen naar binnen. Oudere broers of zussen van 14 jaar of ouder mogen een kind begeleiden;
  • u mag mee naar de kleedkamer (één volwassene per kind);
  • als het badje van uw kind volgens het schema aan de beurt is, mag per kind één volwassene op de tribune kijken naar de zwemles;
  • het dragen van een mondkapje is verplicht voor personen vanaf 13 jaar, wanneer men zich verplaatst. Dit betekent dat mondkapjes ook in de kleedkamers en gangen van het zwembad gedragen moeten worden;
  • houd binnen ook 1,5 meter afstand van elkaar;
  • laat uw kind nooit alleen het zwembad in gaan om veiligheidsredenen.

Heeft u vragen over de zwemles (de voortgang, lestijden of in welk badje uw kind zwemt), over het aantal keer leszwemmen per week of over de wachtlijst? U kunt per e-mail contact opnemen met: zwemlesdinsdag@d-elft.nl wanneer uw kind op dinsdag zwemt, of zwemlesvrijdag@d-elft.nl wanneer uw kind op vrijdag zwemt.

Wij hopen u zodoende voldoende geïnformeerd te hebben en rekenen op uw begrip en medewerking.

Commissie Zwemles d’ELFT