Hallo! Dit is de nieuwe official coördinator van d’ELFT

Ze zwom al rond in de Delftse klotsbak bij DZV, nog voor de fusie. Ze kwam even uit het water voor de sport op het droge maar speelt inmiddels met veel plezier waterpolo in een van de dames waterpoloteams. Naast vaste keeper is ze sinds kort vaste kracht binnen de waterpolocommissie. Beste leden, wij stellen aan u voor: Marjolein!

Hoi Marjolein, je bent niet alleen bij maar ook ín het zwembad te vinden, en wel als speler van Dames 2 nietwaar?
Dat klopt, ik ben keeper van Dames 2 en scheidsrechter.

Hoe is dat zo gekomen?
Ik heb tot mijn 12de gezwommen bij DZV. Daarna ging ik volleyballen waar ik mee moest stoppen door een blessure. Toen ben ik gaan waterpoloën, want ik wilde wel een teamsport doen en in het water had ik geen last van mijn blessure. Ik ben begonnen bij Wave en Raket en na mijn verhuizing bij Nereus in Zaandam. Nu woon ik weer hier in de regio en speel ik bij d’ELFT. Ik ben langzaam steeds meer gaan keepen, want dat ligt mij wel en vond het ook leuk. Nu ben ik alleen nog keeper.

Kom je uit een (water)sportfamilie?
Mijn ouders hebben sporten wel altijd gestimuleerd al doet iedereen een andere sport. Mijn zus en ik zijn na het diplomazwemmen wel een tijd blijven zwemmen, maar geen waterpolo. Mijn broer heeft lang gevoetbald. Mijn vader heeft altijd hardgelopen en wel eens een triatlon gedaan, dan ging ik hem helpen met de trainingen voor het zwemmen.

Bevinden zich binnen jouw eigen gezin nog meer waterliefhebbers?
Mijn zoon heeft een tijdje waterpolo gespeeld, maar bevindt zich nu meer op het water als zeiler bij de scouting. Mijn man zit langs het water om te vissen.

Wat ga je binnen de waterpolocommissie doen?
Ik ben scheidsrechter coördinator, waarbij ik zowel naar de onderwerpen voor scheidsrechters als jury kijk.

Waarom deze rol?
Als scheidsrechter zie ik dat het lastig is om voldoende scheidsrechters langs het bad te hebben. Regelmatig fluit ik alleen. Het komt voort uit een soort eigenbelang. Ik vind het ook belangrijk dat er voldoende juryleden, tegenwoordig basisscheidsrechters, zijn binnen de vereniging zodat iedereen jury kan zijn en zo de wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Wat mag je dan zoal doen?
Ik ben begonnen om iedereen die nog geen basisscheidsrechter diploma heeft binnen d’ELFT te stimuleren om deze te behalen. Het beleid is dat iedereen die heeft en achter de jurytafel plaats kan nemen. Door corona is hier een behoorlijke achterstand in ontstaan. Ik coördineer de inschrijvingen en praktijkexamens hiervoor. Verder wil ik ook aanspreekpunt zijn voor de scheidsrechters van de vereniging, zodat alle scheidsrechters met een goed gevoel de wedstrijden kunnen fluiten.

Stel: d’ELFT heeft toegang tot alle mogelijke middelen, wat zou jij dan het liefst aanpakken of zien gebeuren binnen de vereniging?
Ik zou graag willen dat iedereen vrijwilliger is bij de vereniging en ook ouders hier meer bij betrekken. Veel mensen staan wel bar en zijn jury, maar er moet meer gebeuren. We missen bestuursleden, waaronder een voorzitter. Met meer vrijwilligers kunnen de taken meer verdeeld worden en leuke activiteiten worden georganiseerd. Ik zie dat dit nu op enkele mensen aankomt die veel dingen tegelijk doen met het risico dat het ze te veel wordt en er niets meer gebeurt voor de vereniging. Ik hoop ook dat we na corona de gezelligheid weer terugkrijgen van vóór corona.

Wil je zelf nog iets kwijt?
d’ELFT is een mooie vereniging en door Corona heb ik nog meer beseft hoe belangrijk waterpolo voor mij is.

Bedankt Marjolein, veel plezier en succes gewenst bij d’ELFT!