Verenigingscompetitie deel 3

Gisteren (29 januari) is er voor de derde keer dit seizoen gestreden bij de KNZB verenigingscompetitie (VeCo). Dit keer vond de wedstrijd plaats in zwembad de Veur te Zoetermeer. Ondanks een paar disqualificaties en de lengte van de wedstrijd staan we nog steeds negende in de poule. Knap gedaan!

Tijdens de wedstrijd is er goed gestreden. De zwemmers van d’ELFT WAVE zijn in totaal 15 keer in de prijzen gevallen en er zijn 18 pr’s gezwommen. De top drie pr’s zijn van Zsazsa Klever, Eddie Salkicevic en Kevin Lu. Zsazsa zwom op de 100 vrije slag 1.21.62 (pr van 9 seconden en 88 honderdsten), Eddie zwom op de 100 vlinderslag 1.22.41 (pr van 10 seconden en 62 honderdsten) en Kevin zwom op de 100 rugslag 1.21.40 (pr van 11 seconden en 13 honderdsten).

Door deze mooie verbeteringen van de zwemmers staan we net als na de tweede ronde negende in de poule van de B-klasse Regio West. Zie hieronder de resultaten. Het gat tussen de nummer 10 is een flink stukker groter geworden, waardoor we nu veiliger staan. De laatste drie teams zullen aan het eind van het seizoen degraderen naar de C-klasse. Daar zitten wij op het moment gelukkig niet bij.

Tussenstand na VeCo deel 3.

Ondanks de overwinningen is er ook nog wat werk aan de winkel. Er waren helaas 6 disqualificaties onder onze zwemmers, voornamelijk op de keerpunten. We weten waar het mis is gegaan, dus we weten ook waar we de komende tijd lekker mee gaan trainen, zodat het bij de volgende en laatste competitieronde weer helemaal goed gaat. Deze zal plaatsvinden op 23 april. Houd deze datum vrij, zodat iedereen hierbij aanwezig kan zijn. We gaan er een feestje van maken!