Primeur: Albion d’ELFT-estafetteteam aan de start op de NJJK

Een primeur afgelopen zondag in Eindhoven: tijdens de Nederlandse Junioren & Jeugd kampioenschappen (NJJK) kwam voor het eerst een Albion d’Elft-estafetteteam aan de start. Twee weken geleden zwommen de Albion d’ELFT-meiden op de regiokampioenschappen onverwachts de limiet en dus was de NJJK-voorbereiding vrij kort.

Omdat Silke in de middagsessie op zondag de voor haar belangrijke 200m schoolslag moest zwemmen, stond ze haar plek in de estafette af aan Felicia. Een geweldige kans dus voor Felicia om (ook) haar NK-debuut te maken! Samen met Yara, Suzanne en Imke vormde zij het team dat in het Eindhovense Pieter van den Hoogenband-zwemstadion aan de start verscheen.

v.l.n.r.: Suzanne, Yara, Felicia en Imke

Voor Imke was de estafette zeker niet haar eerste race. Donderdag zorgde ze al voor een grote verrassing door er met de Nederlandse titel vandoor te gaan op de 400m vrije slag! Een dag later voegde ze daar ook nog een bronzen medaille aan toe op de 800m vrije slag!

Om zo lang mogelijk uit de golven van de andere teams te blijven, startte Imke de race. Dat plan lukte goed, want met 1.01,45 was ze veruit de snelste startzwemster van de serie. De concurrentie kwam daarna zoals verwacht weer snel dichterbij, maar ondanks dat zwommen Yara (1.08,44), Felicia (1.11,71) en Suzanne (1.06,76) zeer degelijke tijden. De klassering was prima (17e tijd), maar des te belangrijker was het dat de dames hun hoofd koel hielden en allemaal goede races neerzetten in de Eindhovense “heksenketel”.

Later op de dag liet Silke zien dat ze niet voor niets haar plekje had afgestaan in de estafette. In een dik PR zwom ze naar het brons op de 200m schoolslag!

De race van het Albion d’ELFT-team is te zien op https://www.youtube.com/watch?v=MKkpu7_bWwA

Alle uitslagen van de NJJK zijn de te vinden via de KNZB-livetiming.