Lustrum waterpolo clinic bij d’ELFT

Jan Mensink met Mike Tellekamp, omringd door d’ELFT-trainers en -spelers // Foto: Diana Rieke.

Afgelopen zondag was het dan zover: toptrainer Jan Mensink (Schuurman BZC) verzorgde een waterpolo clinic/demonstratie bij d’ELFT in Zwembad Kerkpolder. Met hem kwamen ook nog eens twee topspelers mee: Bilal Gbadamassi en Menno de Bruin (beide van Schuurman BZC, Bilal speelt sinds kort ook voor het Nederlands waterpoloteam). Gedrieën toonden zij de belangrijkste basis van het waterpolo.

Voorafgaand was er een moment van kennismaking tussen de d’ELFT-trainers en de mannen van Schuurman BZC. De sfeer was losjes ondanks het ‘hoge bezoek’ en Mensink vertelde hoe het programma eruit zou gaan zien. Ook werden Sven Nieuwstraten, Mike Tellekamp (beiden Jeugd C) en Sander van der Caaij (Heren 2) voorgesteld, zij mochten gedurende de clinic Mensink en de twee heren assisteren. Na deze introductie was het tijd voor de mannen om zich om te kleden. Onderwijl stroomde de tribune langzaam vol met Jeugdspelers en andere gegadigden.

Het publiek ging er eens goed voor zitten en ook de trainers stonden klaar langs de badrand toen Mensink, Bilal en Menno de zwemzaal binnen kwamen. Stap voor stap werd de basis van een goed opgeleide waterpoloër inzichtelijk gemaakt. Mensink vertelde de trainers en het publiek over verschillende technieken, waarop de heren te water de theorie omzetten in praktijk. Sander en Mike kregen halverwege opdracht zich warm te zwemmen en om beurten mochten zij hun geliefde plek voor het doel innemen. Bilal en Menno hielden zich niet in en het was dan ook knap om te zien hoe onze keepers met enthousiasme hun ‘werk’ deden. (Wat er verscheidene keren toe leidde dat Jan Mensink moest lachen: ‘je zal zien dat de keepers tijdens een clinic uitstekend presteren’ en: ‘zelfs bij Eredivisie-spelers lukt niet altijd alles!’. Maar dan nog, je moet er maar durven liggen!) Ook Sven kreeg opdracht van Mensink te water te gaan en assisteerde Bilal en Menno bij het in de praktijk brengen van verschillende oefeningen. Zodoende was het een zeer leerzame en leuke middag waarbij de trainers veel inzichten op hebben kunnen doen. Zo ‘kriebelde’ het al bij veel d’ELFT-trainers om de nieuwe oefeningen over te brengen tijdens het geven van hun eigen trainingen. Overigens is dit gisteren al in de praktijk gebracht, goed bezig trainers!

Video lustrum waterpolo clinic
? Joepie, er zijn niet alleen foto’s van de clinic maar er is ook een filmpje van gemaakt. Genieten!
(Geluid aan??)

Jan, Bilal en Menno: hartelijk bedankt voor deze leuke, gezellige en bovenal leerzame middag. d’ELFT wenst jullie veel plezier en succes in de toekomst, en… graag tot ziens!


De hele clinic/demonstratie is op de gevoelige plaat vastgelegd. Zo zijn er foto’s en korte filmpjes gemaakt door o.a. Patrick van der Mark en Diana Rieke. De foto’s worden nog toegevoegd aan het foto-archief van d’ELFT op de website maar zijn wel al te bekijken op de Facebookpagina. Ook de filmpjes zijn gemonteerd en tot een complete film gevormd, deze is eveneens online op Facebook. Daarbij hebben Ralph Westenberg en Marc van den Boogert zowel vanuit het water (alleen de voeten hoor) als vanaf de kant alles gefilmd. Deze beelden zullen ook in de toekomst een welkome bron van informatie vormen. Veel kijkplezier!