Verslag d’ELFT waterpoloweekend

Foto: Waterpolo.nl

Ook al doet het winterweer vermoeden dat de Kerstvakantie al is aangebroken, dit weekend werden er gewoon wedstrijden gespeeld door de waterpoloteams van d’ELFT. Enkel zaterdag is er zowel in het thuisbad als in andere baden gestreden om nieuwe punten, de wedstrijd van de Meisjes-C tegen Z&PC Alkemade ging zondag wegens de weersomstandigheden helaas niet door. Van de wedstrijden die wel zijn gespeeld volgt hieronder een kort verslag.

Onze Jeugd D1 en Jeugd D2 mochten zaterdagmiddag als een van de eerste teams het thuisbad in en wisten allebei te winnen! D1 van Z&PC De Gouwe (4-2) en D2 van De Kempvis (8-2). Hierna was het bad voor Dames 3 en Z&PC Rotterdam. Helaas eindigde de wedstrijd met een verassend gelijkspel: 3-3. Marjolein van Loenhout (keeper) speelde een heel goede wedstrijd maar helaas wilde het in de aanval van d’ELFT niet tot scoren komen. Wel staat onze Dames 3 nog fier op de eerste plaats in de competitie.

Diezelfde middag startte de eerste uitwedstrijd van d’ELFT in Rotterdams zwembadwater, waar onze Jeugd C1 een ruime overwinning boekte op SVH. Het eerste doelpunt kwam weliswaar in de eerste periode van de thuisspelende ploeg, nog geen 10 seconden later antwoordden de jongens van d’ELFT met een doelpunt. Hierna begon het te sneeuwen, geen vlokken maar waterpoloballen: d’ELFT deed SVH ondersneeuwen in de doelpunten en bracht de eindstand op een duidelijke overwinning: 1-23. In het zwembad van Bergambacht mochten niet veel later onze Heren 4 aan de bak tegen ZPS. De mannen wisten deze wedstrijd knap te winnen met 4-6. Ook d’ELFT Heren 1 wist drie punten te behalen met een overwinning op WZK in Wassenaar. Op slechts twee (veld)spelers na wisten alle heren het net van de tegenstander te vinden. Dit bracht de eindstand op 9-13.

Tot slot speelde d’ELFT Dames 1 een heel belangrijke wedstrijd in Leiderdorp. Er werd gespeeld tegen de nummer 11 in de competitie en Dames 1 (nummer 12 van 12) was nodig toe aan een overwinning. De coach moest helaas wegens autopech verstek laten gaan opdat onze dames zelfstandig de wedstrijd tegen Aquadraat dienden te leiden. Eenmaal begonnen aan de wedstrijd ging het aantal doelpunten lange tijd gelijk op. In de derde periode wist d’ELFT uit te lopen door mooie doelpunten van Vera Rieke, Sanne Berendse en Kirsten van der Beek. Helaas wist Aquadraat hierop te antwoorden tijdens twee man-meer situaties (waarvan één omgezet werd in een strafworp) in het voordeel van de thuisspelende ploeg. Met nog 18 seconden op de klok in de vierde periode ontstond er een man-meer situatie in het voordeel van d’ELFT, welke Lindsey van Kruining koelbloedig wist te benutten met een krachtig doelpunt. Eindstand: 7-8 (en heel veel cocktails).


Volgende week zaterdag spelen de waterpoloteams van d’ELFT de laatste wedstrijden van 2017. Om 14.45 uur trappen de Meisjes-C af tegen ZVL Tetteroo, gevolgd door onze Jongens-B, Dames 2, Heren 4 en Heren 3. Dames 1, Heren 2 en Heren 3 zullen deze wedstrijddag afsluiten in Zwembad Kerkpolder. Kom zeker je clubgenoten aanmoedigen tijdens de laatste wedstrijden van dit jaar!