Waterpolo: informatie seizoen 2018-2019

Yes! Het is zover, de start van het waterpoloseizoen 2018-2019: de meeste leden zijn weer terug van een welverdiende vakantie, de conditietrainingen zijn (deels) achter de rug én volgende week (15 september) worden de allereerste wedstrijden van het nieuwe seizoen gespeeld! Kortom, hoog tijd om dit seizoen in te luiden met wat belangrijke info. Er zijn bijvoorbeeld hier en daar wat veranderingen doorgevoerd maar we frissen ook graag het zonnige geheugen van alle leden weer even op. Zo duiken we met elkaar weer fris en fruitig een mooi en sportief nieuw seizoen in. We vragen je daarom het onderstaande even rustig door te lezen:

NIEUW: “De 11 van d’ELFT”

Onze vereniging maakt zich graag sterk voor een sportief, veilig, leerzaam en plezierig zwemklimaat. Om deze belangrijke reden delen we graag een aantal belangrijke punten met jullie. Deze elf punten hebben betrekking op de Jeugdopleiding van d’ELFT: “De 11 van d’ELFT” (De elluf van Delluf), opdat we deze prettige omgeving met elkaar kunnen blijven waarborgen.

Hierbij sluiten wij ons aan bij de campagne Code Blauw van de KNZB. Code Blauw staat voor: respect, sportiviteit, veiligheid en plezier.

Wedstrijdrooster seizoen 2018-2019

Het nieuwe wedstrijdrooster is online te raadplegen via de d’ELFT-website (menu  > waterpolo > wedstrijdinformatie > wedstrijden, uitslagen en standen) en via de KNZB Waterpolo-app voor tablet en smartphone. Wist je trouwens dat je via deze app al jouw wedstrijden in je privé-agenda kan laden? Hier lees je hoe. Handig!

Daarnaast is zowel Dames 1, als Heren 1 & 2 ingeschreven voor de bekerwedstrijd. Meer informatie hierover volgt later.

Uiteraard lees je alles over de aankomende wedstrijdweekenden ook op de d’ELFT-website, in de nieuwsbrief en via de andere sociale media kanalen.

Bar-, Jury- en Spelleiderrooster seizoen 2018-2019

Het nieuwe (en complete) Barrooster is inmiddels online te raadplegen via de d’ELFT-website (menu > algemeen > clubhuis & barrooster). Het Jury- en Spelleiderrooster (menu > waterpolo > wedstrijdinformatie > jury- en spelleiderrooster) volgt iets later, hierover komt nog bericht.
Let op: het eerste wedstrijdweekend vindt al snel plaats in ons thuisbad. Check daarom geregeld wanneer je bardienst moet staan en/of achter de jurytafel plaats dient te nemen dit seizoen.

Drie belangrijke opmerkingen bij het Barrooster:
◊   Staat jouw team als eerste ingedeeld op een wedstrijddag?
Dan dient er uiterlijk een half uur voorafgaand aan de eerste wedstrijd toegang tot het zwembad en het clubhuis te worden verleend. En denken jullie er ook aan om de scheidsrechter(s) vriendelijk te ontvangen met een drankje?

◊   Staat jouw team als laatst vermeld op het barrooster? Dan dienen jullie de toegang tot het zwembad en het clubhuis weer af te sluiten.
Hier tref je een handleiding met een handige checklist voor het openen en sluiten.

◊   Deze is nieuw: want naast de seniorenteams worden ook de jeugdteams dit seizoen ingeroosterd voor bardiensten. Deze diensten worden ingevuld door de ouders/verzorgers van onze jeugdleden. Nadere toelichting volgt tijdens de bijeenkomst voor ouders/verzorgers van de jeugdleden.

Tuchtzaken en boetes

Een minder gezellig nieuwtje maar wel belangrijk: deze boetes worden per ommegaande verhaald op de desbetreffende speler(s).
Denk bij tuchtzaken aan bijvoorbeeld het ontvangen van een UMV, UMV4 of een rode kaart (coach). De uitkomst van de tuchtzaak én de bijbehorende boete zal per mail verstuurd worden aan de desbetreffende speler. De boete dient door de speler – binnen twee weken – te worden voldaan.

Tot zover alle info behorend bij het seizoen 2018-2019. Er rest ons niets anders dan iedereen heel veel plezier en succes te wensen. Hup d’ELFT!


Meer info en/of vragen? Mail ons via: waterpolo@d-elft.nl.