Seizoen afgetrapt met waterpolo aanvoerdersavond

Afgelopen vrijdagavond is het waterpoloseizoen officieel afgetrapt met een aanvoerdersavond, waarbij alle aanvoerders van de Seniorenteams aanwezig waren. Tijdens de avond hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet, zoals de globale seizoensindeling, de taken en verantwoordelijkheden van een team, het officialbeleid, en de invallersregeling.

Een van de eerste taken van de aanvoerder is het plannen van een seizoens kick-off met het team om daarin de teamdoelstellingen voor het komend seizoen en de verantwoordelijkheden van het team (bar, jury, scheidsrechter) af te stemmen. Op deze manier willen we meer inzicht krijgen in de ambities en wensen van het team, zodat we voor en tijdens het seizoen hier beter in kunnen ondersteunen.

Tijdens de avond is ook de capaciteitsanalyse uitgelegd: ondanks de uitbreiding van het aantal baduren door de inhuur van extra badwater in De Lier, zit de d’ELFT waterpolotak krap in zijn vel qua badwater. Doel van de capaciteitsanalyse is om te kijken hoeveel mensen er daadwerkelijk tijdens trainingen in het water liggen (dit verschilt nogal ten opzichte van het theoretische rooster) om zo een meer efficiënter en eerlijker trainingsrooster op te kunnen stellen. De betrokken trainers ontvangen hier volgende week een bericht over hoe deze analyse precies in zijn werk zal gaan.

Bijgevoegd het besproken Aanvoerdersavond 2018-2019 document. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met waterpolo@d-elft.nl