Verslag d’ELFT waterpoloweekend 22 september

Dat was het weekend wel! Op drie na zijn alle waterpoloteams van d’ELFT afgelopen zaterdag in actie gekomen. Mooie cijfers kunnen daarbij worden vermeld: maar liefst tien van de twaalf wedstrijden werden gewonnen. In Kerkpolder was het een hele gezellige en sportieve dag, veel teams speelden thuis en er was veel animo voor de wedstrijden vanaf de tribune. Hieronder volgt een verslag van het wedstrijdweekend.

We beginnen met de wedstrijden in eigen bad waar onze jongens uit de Jeugd-CJ als eerste te water mochten. Tijdens deze wedstrijd bleek helaas WSG NieMo een maatje te groot. In de eerste periode volgden de eerste drie tegendoelpunten elkaar snel op waardoor de jongens van d’ELFT met een achterstand begonnen. Toch duurde het niet lang eer er een antwoord kwam: het eerste doelpunt van d’ELFT kwam van de hand van Sem en vlak voor rust wisten onze jongens het net nog eens te vinden. Er werd hard gewerkt door de jongens maar de achterstand werd niet meer ingehaald. Eindstand: 4-9 én een hele mooie ervaring rijker.

Na de Jeugd-CJ volgde een soort dubbele thuiswedstrijd: d’ELFT Dames 2 moest het opnemen tegen het eerste damesteam van Wave. Beide teams dus in bekend badwater. Dames 2 begon scherp aan de wedstrijd en liet er geen gras over groeien in de eerste periode. Het waren Maayke en Vera die de eerste doelpunten wisten te scoren vanuit goed benutte overtalsituaties. Ook Mieke wist het net van de tegenstander te vinden in de tweede periode, en het duurde nog tot ver in deze periode eer Wave een tegentreffer op het bord kon zetten. Deze werd eigenlijk weer al snel vergeten door een doelpunt van Marit uit – wederom – een overtalsituatie. Hierna leek het echter dan toch even de beurt aan Wave want de gehele derde periode werd er enkel door het ‘uitspelende’ team gescoord, en wel twee keer. De eerder bevochten voorsprong van d’ELFT werd plots toch wat krap met een tussentijdse uitslag van 4-3 op het scorebord. Gelukkig wist Anouk de voorsprong weer op te pakken door in de laatste periode een doelpunt te scoren. Maar de dames maakten het nog wel even spannend met een uitsluiting aan eigen kant, waardoor ze met een manminder het laatste deel van de wedstrijd ingingen. Gelukkig kon een tegendoelpunt gekeerd worden. Zeven seconden voor tijd wist Wave nog een laatste doelpunt te maken, maar de flitsende start van de wedstrijd door de dames van d’ELFT heeft de doorslag gegeven. Eindstand: 5-4.

Ondertussen trokken de meiden van d’ELFT Jeugd-BM zich niks aan van alle spanning in het water en werd er samen met de trainers gefocust op hun eigen wedstrijd tegen SVH uit Rotterdam. De focus nam mogelijk alleen heel even wat af toen bleek dat Arno Havenga mee was gereisd met het Rotterdamse team als coach, maar als snel werd besloten dat er tegen een meidenteam gespeeld zou worden en niet tegen de bondscoach. Een gezonde gedachtegang bleek: met de hervonden focus werd al snel duidelijk dat de d’ELFT-meiden scherp waren. Het eerste balbezit was na een sterke opzwemactie voor d’ELFT en het eerste doelpunt kwam op naam van d’ELFT-speelster Jille. SVH reageerde vervolgens met een tegendoelpunt waarna het een tijdje redelijk gelijk op leek te gaan in het badwater. In de rust na de tweede periode staat het 2-2 en hebben de keepsters van beide teams mooie acties kunnen maken. SVH leek daarna wat meer in de wedstrijd te groeien en het lukte de Rotterdammers om drie keer achter elkaar te scoren. De d’ELFT-meiden speelden hierna met overtuiging twee overtalsituaties maar wisten hieruit helaas niet te scoren. SVH komt ook nog één keer in zo’n situatie maar de score blijft zoals hij is: 2-5. Er werd heel goed gespeeld en het was een leuke wedstrijd om te zien!

Dames 1 startte het competitieseizoen in Kerkpolder met een wedstrijd tegen MNC Dordrecht. De dames wilden maar één ding: winnen. Met geleende krachten uit het tweede damesteam (Marit en Anouk) stond er afgelopen zaterdag een compleet team werkelijk te trappelen van ongeduld om het water in te gaan. Het opwarmprogramma was kort maar het maakte niks uit: er werd hard gezwommen en hard gewerkt door Dames 1 om elkaar dit seizoen goed te kunnen vinden in het water. Achtereenvolgend scoorden Lindsey, Vera en Kirsten in de eerste periode, laatstgenoemde uit een overtalsituatie. MNC Dordrecht vond het net één keer tijdens deze periode, tevens uit een manmeer. De tweede periode ging met eveneens goede zin van start maar de d’ELFT-dames lieten het uitspelende team toch een kleine inhaalslag maken: 3-2. Deze werd daarna snel in de kiem gesmoord door fraaie doelpunten, mede uit – soms nog wat onwennige – overtalsituaties. De rest van de wedstrijd was het d’ELFT die de wedstrijd bepaalde en uiteindelijk ook wist te winnen. Eindstand: 11-3. De eerste drie punten zijn binnen en de kop is eraf! Nu snel weer zoveel mogelijk met elkaar het trainingswater in om dit seizoen tot een klinkend succes te maken.

De laatste twee wedstrijden van deze zaterdag werden gespeeld door respectievelijk Heren 2 en Heren 1. Beide teams verzorgden wedstrijden die het publiek niet snel zal vergeten.

Heren 2 nam het op tegen het vierde herenteam van ZPB H&L Productions uit Barendrecht. De wedstrijd begon wat rommelig: geen doelpunt uit een overtalsituatie voor de heren van d’ELFT, wel een eerste doelpunt van het uitspelende team. Deze werd opgevolgd door een strafworp voor ZPB welke eveneens werd benut. Hierna leek d’ELFT een tandje bij te zetten en brachten Michaël en Maurice de score weer gelijk: 2-2 in de eerste periode. Na de rust bouwde d’ELFT voorzichtig de voorsprong uit met nog eens twee doelpunten. Hierop kwam ZPB in de derde periode niet alleen met een antwoord, waardoor het weer gelijk kwam te staan (4-4), maar wist na een overtalsituatie ook nog eens langszij te komen. d’ELFT kon gelukkig vlak voor het einde van de derde periode alsnog een doelpunt maken waardoor er met een tussenstand van 6-6 aan de vierde en laatste periode werd begonnen. Maarten nam ditmaal het scoren van twee doelpunten voor zijn rekening en het publiek kon weer even opgelucht adem halen. Echter niet voor lang, want de heren trakteerden zowel zichzelf als het publiek nog eens – en dit keer tweemaalop een strafworp tegen. De eerste zat niet (uitstekend de bal ‘uit’ gekeken door doelman Sander), de tweede wel. Maar niet voordat er eerst nog een keer werd gescoord door d’ELFT aan de andere kant van het bad. Dit bleek net genoeg: 9-8 toonde het scorebord als eindstand.

Terwijl de mannen van Heren 1 zich opmaakten voor de laatste wedstrijd van dit weekend, draaide de bar in het clubhuis op volle kracht zodat iedereen kon worden voorzien van een verfrissend drankje voor mee op de tribune of in het clubhuis. Veel waterpoloërs kwamen na hun eigen wedstrijd (thuis en uit), met dat welverdiende drankje in de hand, hun clubgenoten aanmoedigen. Ook deze wedstrijd was een soort dubbele thuiswedstrijd, ook Heren 1 zou het opnemen tegen Wave. Het werd een wedstrijd met veel actie en spanning waarbij het publiek (voor zowel d’ELFT als Wave) flink meeleven kon. De openingstreffer was voor Wave, snel vergeten door de goed benutte strafworp van Karym. Wave herpakte de voorsprong tijdens een overtalsituatie en het leek er tot drie keer toe op dat d’ELFT eenzelfde actie zou kunnen volbrengen. Dit lukte helaas niet en Wave zette door: 1-4 in de tweede periode. Het was de jonge Sven die d’ELFT weer bij de les bracht met zijn belangrijke doelpunt, gevolgd door een doelpunt van Bob. Zo kwam de tussentijdse score op 3-4. De derde periode werd gekenmerkt door uitsluitingen van spelers uit beide teams. Dit keer wist ook Wave het net niet te vinden en bleef de score staan op een prangende 3-4. Een strafworp voor d’ELFT had de gelijkmaker kunnen betekenen maar deze diende nog even op zich te laten wachten, de (uitstekende) keeper van Wave redde. Kelvin verzorgde uiteindelijk alsnog de aansluiting en – wederom – vele uitsluitingen later gingen beide teams zonder te scoren de laatste periode in. Het waren Daan en Sjoerd die d’ELFT uiteindelijk over de streep wisten te trekken naar de overwinning. Eindstand: 6-4 en een boel ontlading!

Tot slot ook knappe overwinningen in diverse uitbaden afgelopen weekend. Zo wonnen de jongens van onze Jeugd-BJ met maar liefst 1-11 van ZZ&PC De Devel in Zwijndrecht. Ook de Jeugd-EG incasseerde slechts één tegendoelpunt en won met 1-9 van OZV in Harmelen. d’ELFT Heren 6 won met 2-9 van ZVVS in Vlaardingen en ook Heren 5 bleek sterk buiten eigen badwater: er werd met 4-7 gewonnen van De Plas in Nieuwkoop (fun fact: het eerste én laatste doelpunt tijdens deze wedstrijd kwam van Marijn). Nadat onze Jeugd-EG al een succesvol bezoek had afgelegd aan OZV, mocht ook Heren 7 te water in Harmelen. De score was dan wellicht minder indrukwekkend, ook de mannen van dit team namen de drie punten mee terug naar Delft: Heren 7 won er met 4-6. In Zoetermeer nam Heren 4 het op tegen WZC en werd er eveneens gewonnen (3-5). Kortom, alle uitspelende d’ELFT-waterpoloteams hebben afgelopen weekend drie punten binnen gehaald. Hulde!

Volgende week speelt ook Jeugd-DG, Dames 3 en Heren 3. Hiermee zijn alle waterpoloteams van d’ELFT dan toch echt begonnen aan dit nieuwe wedstrijdseizoen.

Tot volgende week!


(Wedstrijd)foto’s en/of -verslagen delen? Dat kan! Mail naar: media@d-elft.nl. Ps. Maak een selectie van de foto’s alvorens deze te mailen (graag max. 15-20 stuks) en vergeet de naam van de maker niet te vermelden!