Het privacybeleid van d’ELFT

Ben jij ook zo gesteld op je privacy?

Dat zijn wij bij d’ELFT ook! Het is belangrijk dat je gegevens beschermd en dus niet voor iedereen toegankelijk zijn. Als vereniging dienen we echter wel te functioneren. Daarom heeft het bestuur het Privacy Beleid Zwem- en Waterpolovereniging d’ELFT vastgesteld. Hierin is opgenomen hoe de vereniging omgaat met jouw persoonsgegevens. Lees bijvoorbeeld waarvoor je persoonsgegevens gebruikt worden en hoe je inzage kunt krijgen in de gegevens die de vereniging van je heeft. Het wijzigen van deze gegevens gaat via de ledenadministratie.

Eigenlijk is er niets veranderd aan de manier waarop de vereniging met jouw gegevens omgaat, omdat daar altijd al aandacht voor was. Wel heeft het bestuur, in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), een privacyfunctionaris aangesteld. Deze functionaris controleert regelmatig wie er toegang heeft tot de persoonsgegevens (bijvoorbeeld de ledenadministratie), of deze toegang (nog) nodig is en of er een geheimhoudingsverklaring is ondertekend. Dit alles zodat (kader)leden – die toegang dienen te hebben tot persoonsgegevens – zich blijvend van de bijbehorende verantwoordelijkheden bewust zijn.

De allereerste privacyfunctionaris van d’ELFT is bestuurslid Suzanne Eekhout. Bij vragen kan er met haar contact opgenomen worden via: privacy@d-elft.nl.

Met sportieve groet,
Bestuur d’ELFT