Mooie prestaties voor Lucas op de Jaargangwedstrijden in Leiden

Op zaterdag 9 en zondag 10 maart werden de jaargangwedstrijden gehouden bij ZVL in Leiden. Bij deze wedstrijden komen op elk van de zes programmanummers de achttien beste minioren van Nederland uit. Lucas had zich weten te plaatsen voor vijf van de zes zwemnummers. Op zich al bijzonder dat een zwemmer op alle vijf de verschillende slagen mag uitkomen!

Vooraf had Lucas zichzelf als doel gesteld voor deze wedstrijd om drie keer bij de beste zes te eindigen. Om dat doel te bereiken heeft hij in iedere training de keerpunten met onderwaterfases goed geoefend.

Tja, en dan is het zover en dan is zo’n wedstrijd toch wat spannender dan de voorgaande wedstrijden. Lucas zwom de 50 meter vrije slag prima maar de gebruikelijke gretigheid miste een beetje, waarschijnlijk door de wedstrijdspanning. Toch wist hij zesde te worden van nederland met een tijd van 34,37. Een nette tijd en een aanscherping van het clubrecord dat Lucas al op zijn naam had staan. Bij de 100 schoolslag en 100 wisselslag haalde Lucas op deze zaterdag nog resp. een achtste en een zesde plaats.

Op zondag zwom Lucas de 50 vlinder en de 100 rug. De vlinder was een mooie race en hier werd Lucas vierde in een tijd van 40,47. Daarmee verbeterde hij het oude clubrecord van 43,60 uit 2007 dat op naam stond van Floris van der Meer. Tenslotte wist Lucas nog 15e te worden bij de 100 rugslag.

Samengevat; het doel voor deze wedstrijd, drie keer bij de beste zes, is gehaald! En als bonus: twee clubrecords, ervaring opgedaan bij een wedstrijd op landelijk niveau en een handtekening van Nick Driebergen gescoord.

Mooi gedaan, Lucas!

Verslag: Diana de Krom