WWW van 23 maart + terugblik

De waterpoloërs van d’ELFT hebben een prachtig wedstrijdweekend achter de rug: van de twaalf wedstrijden werden er negen gewonnen, kenden er slechts twee een gelijkspel en werd er maar eentje verloren. En ook dit keer hebben zich spannende ontwikkelingen voorgedaan. Spannend, omdat het eind van dit seizoen in zicht is en er hard gewerkt wordt binnen alle competities voor de felbegeerde punten en een eventueel kampioenschap. Hoe we er nu voor staan én hoe het komende wedstrijdweekend eruit ziet lees je hier:

THUISwedstrijden

In Kerkpolder hebben afgelopen zaterdag maar liefst vijf d’ELFT-teams gewonnen. Alleen onze Jeugd-DG (#3) moest de meerdere erkennen in het team van de Waterpolo Residentie (#2), ze verloren met 4-9. Het jeugdteam speelt nog twee wedstrijden dit seizoen: één tegen De Gouwe (#1) en tot slot tegen BZC (#5), beide wedstrijden uit.

Ook speelde er één team gelijk in het Kerkpolderbad, Heren 6 gaf de winst in de laatste seconde van de wedstrijd uit handen toen Z&PC Rotterdam voor het eindsignaal nog één keer mocht scoren. Eindstand: 6-6.

Zowel de Jeugd-EG als de Jeugd-CJ won thuis van respectievelijk  ZVL-1886 (11-2) en SVH (4-2). Goed gedaan! Heren 3 (#2) boekte een krappe overwinning op De Kempvis (#10) uit Spijkenisse. Van veel overtalsituaties kwamen er maar geen doelpunten en er werd met slechts 3-2 gewonnen. Volgende week speelt dit team tegen ZV Westland (#1), met maar 5 punten verschil tussen de beide ploegen is een inhaalslag van Heren 3 wellicht nog mogelijk.

Ook Heren 5 hield het erg spannend, de mannen wonnen met 7-6 van De Waterpolo Residentie. Tot slot een prima wedstrijd van Heren 7 (#2), in Kerkpolder wachtte hen een wedstrijd tegen ZV Westland (#5) en deze werd keurig gewonnen met 8-5. Het zevende herenteam van d’ELFT staat nu op een gedeelde eerste plaats met SVH (33 pt.) en volgende week ontmoeten de teams elkaar in Rotterdam!

UITwedstrijden

Ook vanuit verschillende uitbaden werden er punten verdiend en meegenomen naar Delft! Van de vijf wedstrijden werden er vier (dik) gewonnen. Alleen Dames 2 (#4) speelde gelijk in Spijkenisse en wist, met dat ene punt, de derde positie van De Kempvis niet te kunnen overnemen binnen de competitie.

In Leiderdorp wist zowel Heren 4 als Dames 1 alledrie de punten te winnen bij Aquadraat. Heren 4 heeft de leiding binnen de competitie en speelde tegen de nummer #7. Met een einduitslag van 4-12 was het een duidelijke en te verwachten overwinning.

Dames 1 mocht direct hierna te water in De Does en won overtuigend met 3-15. Inmiddels staat het eerste damesteam van d’ELFT weer op de eerste positie, wel scheelt het slechts 2 punten met de nummer #2: De Linge/PCG. Laatstgenoemde heeft ook een wedstrijd minder gespeeld. Het zal er dus tot en met de laatste wedstrijden om spannen!

Heren 2 (#3) won in Spijkenisse zeer ruim van de nummer #2. De mannen wisten 13 keer het doel van tegenstander te vinden, andersom De Kempvis slechts vier keer. Inmiddels is het ‘gat’ tussen Heren 2 en de nummers #1 en #2 nog maar drie punten groot en komend weekend speelt het tweede herenteam in eigen bad tegen de nummer #1: Z&PC Rotterdam!

Tot slot een prima prestatie van Heren 1 (#1) bij Z&PC De Gouwe. Met deze winst (3-8) behoudt het team de eerste positie, maar het weet ook dat De Reigers op slechts twee punten volgt. De mannen spelen de komende weekenden nog tegen de nummers #6,#7 en #8. Op zaterdag 13 april ontmoeten Heren 1 en De Reigers elkaar in Kerkpolder tijdens de d’ELFT Seizoensafsluiting.

komend weekend

We mogen nog een hoop spannende wedstrijden verwachten, zo tegen het einde van dit waterpoloseizoen. Voor komend weekend staat het volgende op het programma:

Veel succes en plezier!