WWW van 30&31 maart + terugblik

Met nog maar drie wedstrijdweekenden te gaan komt het einde van het seizoen in zicht. Ook deze week maken we even de balans op, gevolgd door een overzicht van het waterpolo wedstrijdweekend van 30 & 31 maart.
Tot slot een blik verder vooruit: een speciale oproep om d’ELFT Dames 1 op zaterdag 6 april aan te komen moedigen in Leerdam!

thuiswedstrijden

Drie keer winst in Kerkpolder afgelopen zaterdag! Dames 3 won krap met 6-5 van BZC uit Bergambacht. Heren 4 maakte het minder spannend en won met 12-4 van NZ&PC uit Noordwijk. De mannen mogen niks meer verliezen de komende wedstrijden, willen ze De Reigers uit Den Haag van de gedeelde eerste plaats afstoten. Beide teams staan met 17 gespeelde wedstrijden en 42 punten gelijk. Wel heeft Heren 4 een veel ruimer doelpuntensaldo.

Er was ook ruime winst voor Heren 1: met 10-2 werd WZC in Delft afgedroogd. De directe tegenstander van Heren 1 (nummer #2: De Reigers, hé daar heb je ze weer!) wist afgelopen weekend nipt te winnen van de nummer #5 en blijft onze heren met slechts twee punten verschil volgen. Op zaterdag 13 april ontmoeten Heren 1 en De Reigers elkaar in Kerkpolder tijdens de d’ELFT Seizoensafsluiting.

Helaas geen winst voor Jeugd-BM (1-4 tegen SVH). Het meidenteam staat met 18 gespeelde wedstrijden op de zesde plaats binnen de competitie. WSG NieMo (#5) deelt de hoeveelheid punten met het meidenteam maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. De return tegen SVH is zaterdag 6 april in Rotterdam en op 13 april komt de huidige nummer #2 op bezoek in Kerkpolder. Wij zorgen dan voor een goed gevulde tribune en jullie vast weer voor een mooie wedstrijd. Zet ‘m op meiden!

Na de stunt van vorige week tegen de nummer #2 in Spijkenisse (4-13), wist Heren 2 dit keer zichzelf helaas niet nog eens te belonen met winst. Jammer, want 5-6 is een krappe uitslag voor de nummer #1 van de competitie: Z&PC Rotterdam. De mannen blijven op de derde plek staan binnen de competitie, drie punten achter de nummer #2.
Fun fact: de vorige wedstrijd van Heren 2 tegen dit team in Rotterdam kende (helaas) precíes dezelfde uitslag (6-5).

uitwedstrijden

Heren 5 is het enige team dat drie punten mee terug wist te nemen naar Delft. Er werd met 7-10 gewonnen van de nummer #2, WSG NieMo uit Nieuwerkerk a/d IJssel in het Polderbad. De heren nemen momenteel de vierde plaats in, slechts twee punten verschil met de nummer #3: AZC.

Heren 3 nam dan geen drie punten mee terug, maar in ieder geval wel één. Deze werd verdient door gelijkspel (4-4) tegen ZV Westland. Het ‘gat’ tussen ZV Westland en d’ELFT Heren 3, respectievelijk nummers #1 en #2, blijft hiermee op vijf punten.

Helaas geen punten voor onze Jeugd-CJ en Jeugd-DG. ZPS (#6) bleek toch een maatje te groot voor de C-jeugd (#9), desondanks een knappe uitslag op het scorebord: 5-3. De Jeugd-DG (#4) mocht op bezoek bij de nummer #1: Z&PC De Gouwe in Waddinxveen. Dat De Gouwe de beduidende kampioen is in deze competitie is geen verrassing, maar ons jeugdteam kan nog zomaar tweede of derde worden! Het puntenverschil is minimaal. Volgend weekend speelt de Jeugd-DG in Bergambacht tegen BZC (#2). De vorige keer speelden de teams 6-6. Misschien zit er nu wel winst in?

Heren 7 had in Rotterdam van directe tegenstander SVH willen winnen, móeten winnen, zodat de (voorheen) gedeelde eerste plek veilig gesteld kon worden. Dit is niet gelukt (9-6) en nu staat het herenteam van SVH op één en d’ELFT Heren 7 op de tweede plaats. De mannen spelen nog tegen NZ&PC (#9) en Aquadraat (#7), wedstrijden waarbij winst zeker een haalbaar doel is. Tegelijkertijd is het afwachten wat SVH doet tegen OZV (#5) en BZ&PC (#6).

Komend weekend

Veel mooie, spannende en belangrijke thuiswedstrijden komend weekend in Kerkpolder. Alle teams kunnen het support goed gebruiken dus kom vooral de waterpoloërs aanmoedigen!

Veel plezier en succes!

Oproep

En dan nog even dit: zaterdag 6 april gaat de nummer #2 op bezoek bij de nummer #1 in Leerdam. Om 19.15 uur start de allesbeslissende wedstrijd tussen d’ELFT Dames 1 en De Linge/PCG. Voor deze wedstrijd willen we zo veel mogelijk supporters uitnodigen om de dames naar de overwinning te juichen én om De Linge te laten zien dat d’ELFT ook buiten Delft van zich laat horen. Ben jij erbij? De meest uitbundige supporter (spandoek, ‘yell’, kleding, toeters en bellen) wint een prijs!