WWW van 6 april – win een prijs!

Nu gaat het echt hard, er zijn nog maar twee speelrondes te gaan en de mogelijke kampioenschappen zijn binnen handbereik. Dit is een terugblik op het WWW van 30 & 31 maart, gevolgd door een overzicht van komend weekend. Dan worden er onder andere door Dames 1 en Heren 1 belangrijke wedstrijden gespeeld. Supporters opgelet dus!

thuiswedstrijden

Afgelopen zaterdag begonnen we het WWW met winst en wel door de Jeugd-EG op WZC! Maar liefst elf keer wisten de jongens en meisjes van het d’ELFT-team te scoren. WZC mocht één keer scoren en daar bleef het bij.

De Jeugd-CJ had het moeilijker tegen OZV, met drie punten op zak vertrok de bezoekende ploeg weer uit Delft. Eindstand: 3-11.

Ook Dames 3 moest de punten helaas uit handen geven. Er werd met 1-5 verloren van ZZ&PC De Devel uit Zwijndrecht. De vele overtalsituaties konden niet omgezet worden in doelpunten waar de tegenstander dat wel deed. Het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd voor d’ELFT werd gemaakt door Dori.

Gelukkig liet Dames 2 afgelopen zaterdag zien hoe je de punten wél in Delft houdt: met mooie goals van o.a. Maayke, Britt en de jarige jet: Nadia, werd er door de dames gewonnen van WZC uit Zoetermeer. Eindstand: 9-7.

Ook Dames 1 (#2) had een jarige jet in het midden, maar helaas kende de wedstrijd – in tegenstelling tot het tweede damesteam – een minder puntenrijke afloop. Debbie haar verjaardag kon niet voorkomen dat ZPS (#3) halverwege de wedstrijd langszij kwam en de voorsprong van d’ELFT van het scorebord haalde. Daarbij kwam dat scoren moeizaam ging bij de dames, ondanks de acties die er werden gemaakt. Eindstand: 5-5.

De dames zullen volgende week móeten winnen van De Linge/PCG (#1) om kampioen te kunnen worden. Hierbij kunnen ze alle support gebruiken. Kom ze aanmoedigen in zwembad Berenschot te Leerdam om 19.15 uur!

Tot slot twee herenwedstrijden in Kerkpolder afgelopen zaterdagavond. Eerst Heren 2 (#2), dat won netjes van Aquadraat (#11) met 11-7. De mannen kunnen geen kampioen meer worden aangezien Z&PC Rotterdam met zes punten verschil op de eerste plaats staat. Wel wordt het komend weekend spannend omdat d’ELFT Heren 2 en De Kempvis met 42 punten op een gedeelde tweede plaats staan. Zaterdag 6 april spelen beide teams hun laatste wedstrijd van dit seizoen: De Kempvis tegen ZPB (#9) en Heren 2 tegen ZVL-1886 (#10). Hierbij moet vermeld worden dat het doelpuntensaldo van Heren 2 hoger ligt dan dat van De Kempvis.

Ook drie punten voor Heren 1 (#1) na winst op ZZ&PC De Devel (#7) met 11-6. De KNZB-app werd in de gaten gehouden om te zien wat De Reigers (#2) zou doen tegen WZK (#9). Deze wedstrijd bleek een verrassende uitkomst te hebben want er werd met 10-10 gelijk gespeeld. Dit betekent dat Heren 1 komend weekend om 21.00 uur tegen OZV hun kampioenswedstrijd speelt! Ook hier is alle support welkom in Zwembad H2O te Harmelen.

Dan de zondag. Thuis speelden Heren 6 en Heren 7 tegen respectievelijk Poseidon’56 en NZ&PC. Heren 6 (#8) nam het op tegen de nummer #2 en verloor helaas met 6-12.

Heren 7 (#2) mocht daarna te water en won gemakkelijk van de nummer #9: 11-3. Het is voor de mannen mogelijk om SVH in één van de komende weekenden van de troon te stoten en kampioen te worden. Dan moet SVH wel verliezen of gelijk spelen want het heeft momenteel drie punten meer dan onze mannen van d’ELFT Heren 7. Maar, alles kan! Zaterdag 13 april spelen de heren hun laatste wedstrijd van het seizoen in Leiderdorp tegen Aquadraat (#7).

uitwedstrijden

De Jeugd-DG ging afgelopen zaterdagmiddag op bezoek bij BZC in Bergambacht. Daar heeft het team een knappe prestatie neergezet want er werd slechts met 4-2 verloren van de nummer #2. Heel netjes! Doelpuntenmakers zijn: Youshua (3-1 in de 3e periode) en Floris (4-2 in de 4e periode).

Dan, dikke winst voor Heren 5: 1-10. Echt heel anders werd er niet verwacht van de wedstrijd tussen AZL (#11) en de nummer #4 van de competitie uit Delft. Goed gedaan dus!

Heren 3 (#2) denderde ook aardig door zaterdag maar dan in zwembad De Lansingh in Krimpen a/d IJssel. Met 1-11 werd er gewonnen van de nummer #6 en konden de drie punten mee terug naar Delft. Vorig weekend werd er gelijk gespeeld tegen ZV Westland (#1) en met deze uitkomst was het verschil tussen de nummer #1 en #2 nog maar twee punten. Maar er is meer nieuws: ZV Westland verloor zondagmiddag verrassend van ZVVS (#8) en sloot het weekend zonder punten af! Zodoende heeft d’ELFT Heren 3 een inhaalslag kunnen maken en blijft het puntenverschil met de nummer #1 op twee staan. Komend weekend nemen de mannen van d’ELFT het op hun beurt op tegen ZVVS in eigen bad. Succes Heren 3!

In De Schilp in Rijswijk ging Jeugd-BJ (#1) op bezoek bij De Vliet (#6). Daar wonnen de jongens met 1-5. Nu het aantal gespeelde wedstrijden door de teams in de competitie langzaamaan rechtgetrokken wordt, is duidelijk dat de jongens enkel te vrezen hebben van de nummer #2: SVH. d’ELFT en SVH treffen elkaar niet meer dit seizoen maar spelen ieder nog twee wedstrijden. Het puntenverschil is niet groot (één punt) en dus zullen onze jongens nog twee weken hard moeten werken!

Heren 4 (#2) won zondagavond in zwembad Wasbeek van het vijfde Sassenheimse herenteam. d’ELFT speelde tegen de nummer #8 en dat was best nog even aanpoten. Het eerste doelpunt kwam van Tim voor d’ELFT in de eerste periode (4:23), maar Sassenheim wist snel te antwoorden met twee tegendoelpunten (4:05 en 3:18). Niek scoorde hierna voor d’ELFT uit een overtalsituatie (2:07) waardoor de stand gelijk kwam te staan. Zo ging het lange tijd door, pas in de derde periode wisten Merlijn en Patrick een voorsprong op te bouwen voor het team (6-8). Van groot belang bleek, want d’ELFT veroorzaakte een strafworp en deze ging erin (8-10). Desondanks gaven de heren hun voorsprong niet meer weg. Eindstand: 9-11.

komend weekend

Mooie én spannende wedstrijden! De Jeugd-BJ opent het WWW van 6 april in eigen bad tegen De Kempvis. Zij gaan, samen met Heren 4Heren 3Heren 1 en Dames 1, voor het kampioenschap dit seizoen. Reden te meer om met elkaar de tribunes te vullen en alle teams flink aan te moedigen!

Alle wedstrijden en Bar- & Jurydiensten staan weer voor je op een rijtje:

Veel succes en plezier komend weekend.

supporters, win een prijs!

Een korte herinnering: zaterdag 6 april gaat de nummer #2 op bezoek bij de nummer #1 in Leerdam. Om 19.15 uur start de allesbeslissende wedstrijd tussen d’ELFT Dames 1 en De Linge/PCG.

Voor deze wedstrijd willen we zo veel mogelijk supporters uitnodigen om de dames naar de overwinning te juichen én om De Linge te laten zien dat d’ELFT ook buiten Delft van zich laat horen.

Ben jij erbij? De meest uitbundige supporter wint een prijs! Denk aan: spandoek, ‘yell’, kleding, toeters en bellen, etc.

Ook willen we iedereen vragen om de mannen van d’ELFT Heren 1 te komen aanmoedigen tijdens hun kampioenswedstrijd om 21.00 uur in Harmelen.

Tot dan en we kijken uit naar jullie support!

PS. Heb je zelf geen vervoer maar wil je graag mee naar één van deze of allebei de wedstrijden? Dat gaan we regelen! Neem hiervoor contact op met de aanvoerder van het damesteam: Vera, of het herenteam: Daan, via: media@d-elft.nl.