Waterpolo: teamindeling en trainingstijden

Hierbij presenteren we de teamindeling en trainingstijden van het waterpoloseizoen 2019-2020.

De jeugdafdeling is voor het seizoen 2019-2020 goed gevuld en nieuwe aanmeldingen blijven binnen komen. Daarom wordt komend seizoen gestart met een Jeugd E, Jeugd D, Jeugd C1 en Jeugd C2, Jeugd AJ, Jeugd BM en een combinatie meiden C-team (Jeugd CM). Helaas moeten we concluderen dat er onvoldoende jongens zijn om ook een Jeugd B-team te vormen. Uiteraard blijft de doelstelling om minimaal één jeugdteam per leeftijdscategorie te hebben en de jeugd zoveel mogelijk in hun eigen leeftijdscategorie te laten spelen.

Bij de dames kan volgend jaar weer gestart worden met drie volle damesteams. Voor de heren selectie (H1-H2) wordt gestart met een open selectie. Aan het begin van het seizoen zal de hoofdtrainer een verdeling maken van de selectie over de eerste twee herenteams.

Ook dit seizoen zijn er voldoende heren om vijf recreatieve herenteams te vormen. Met dank aan de aanvoerders van H3 t/m H7 van vorig seizoen is het wederom gelukt een mooie recreatieve herenteamindeling op te stellen.

Bij het opstellen van de trainingstijden zijn vooraf alle uitgangspunten uit de waterpolovisie en (team)wensen in kaart gebracht. Vanwege het (beperkt) beschikbare badwater was het nodig hierin afwegingen te maken. Met dank aan wedstrijdzwemmen krijgt waterpolo er op vrijdagavond een half uur extra badwater bij en ook gaat Heren 1 op dinsdag trainen in Vlaardingen in plaats van De Lier, waardoor kosten worden bespaard en Heren 1 een goede sparringpartner heeft.

Bij het opstellen van het trainingsrooster is dus zoveel mogelijk rekening gehouden met de trainingsfrequentie, het (beperkt) beschikbare badwater en de voorkeuren vanuit teams. Daarnaast gaan we komend seizoen van start met 6 ½ jeugdteams, 3 damesteams en 7 herenteams. We hebben er vertrouwen in dat we met deze teamindeling en trainingstijden een goede balans hebben gevonden binnen de teams en het beschikbare badwater en zien uit naar weer een succesvol en gezellig seizoen!

– WPC d’ELFT


Teamindeling via het menu op de d’ELFT-site:
Waterpolo > Wedstrijdinformatie > Teamindeling

Trainingstijden via het menu op de d’ELFT-site:
Waterpolo > Trainingstijden