Kampverslag van maandag 26 augustus

Hallo lieve ouders en lezers,

Maandag vertrokken we vanuit Delft en na wat voorbereiding gingen we op weg naar Swalmen. Na alle kusjes en knuffels aan de ouders en hondjes gingen we de bus in. De reis verliep helemaal prima, we hadden het naar ons zin maar het duurde wel een beetje lang, hihi. Gelukkig was er genoeg snoep om ons misselijk te eten. Na deze reis kwamen we aan in het prachtige Swalmen. Iedereen pakte zijn of haar spullen en de lunchpakketjes werden tevoorschijn gehaald. Iedereen genoot enorm. Vervolgens werden de tenten klaar gemaakt, de pallets werden in de tent gelegd met een oranje zeil. Dit zorgt voor extra veel comfort, zo lig je niet op de koude grond. Iedereen zocht een plekje in de tent waar die lekker kon slapen.

Daarna deden we een spel waarbij je ballonnen moest zoeken. Dit was onze eerste activiteit als groepje en dat was spannend. Tijdens het spel hingen kaartjes met vragen over vroeger. Die moest je oplossen en als je alles had kreeg je een code zodat je vanuit de Middeleeuwen terug kon naar het heden. Er was zelfs een tijdmachine.

We gingen vervolgens trainen. Wat was het water lekker zeg! De training was leuk, in het begin trainde iedereen samen. Na het inzwemmen gingen de waterpoloĆ«rs en wedstrijdzwemmers hun eigen training doen. Na het harde trainen was het tijd voor een lekkere douche, ze waren erg lekker warm. De corvee kinderen gingen het diner klaarmaken, alle bordjes, bekertjes en bestek lagen perfect voor ons klaar. Toen aten we macaroni met soep als voorgerecht, jeetje wat was dat lekker šŸ™‚

Daarna moesten we lange kleren aantrekken omdat we naar het bos gingen om een spel te doen. Lange broek, sokken en shirt. Dat was wel heel heet want het was overdag ook heel warm. De begeleiding liep met flitsers, als je geflitst werd was je af en moest je terug naar je basis. Het doel was dus om ongezien naar de basis van de tegenstanders te gaan want dan had je een punt. Als je geflitst werd kreeg je een kaartje om vrij terug te gaan naar je basis. Het bos was super donker, sommige mensen waren vaak gevallen en je mocht niet over de weg heen. Vervolgens gingen we terug naar het kampterrein en dronken en aten we wat. Ook deden we tekencontrole. Iedereen zocht daarna zijn bed rustig op en ging slapen.Ā 

Dit was onze maandag, het was een leuke dag!Ā 

Veel liefs groep 4: Ruby, Julian, Floris, Anton en Myrthe.