Kampverslagen van dinsdag 27 en woensdag 28 augustus

Kampverslag dinsdag 27 augustus

Vandaag werden we wakker gemaakt met hele harde muziek!

Groep 3 had het ontbijt klaargezet en daarna gingen we met zijn allen ontbijten. Om 11 uur gingen we trainen waarbij we waterpolo oefeningen deden, vooral de wedstrijdzwemmers vonden het heel gemakkelijk. Hierna gingen we lekker douchen en groep 4 had corvee waarbij ze de tafels moesten dekken voor de lunch. Na de lunch kregen we wat vrije tijd waar veel mensen naar het net gingen, daar hebben we elkaar gelanceerd.

Daarna gingen we naar het bos om een versie van levend cluedo te spelen. Hierbij moesten we door het bos lopen en kaartjes met aanwijzingen van wie de moordenaar was te verzamelen.

Hierna gingen we terug naar het kampterrein om spellen met water te spelen. Het eerste spel was volleybal met waterballonnen. Het tweede spel was een versie van baseball met waterballonnen en zeep waar je overheen gleed. Het laatste spel was dat je waterballonnen met een emmer moest vangen. Daarna mochten we gaan vrijzwemmen. Er gingen toen veel mensen tegelijk van de glijbaan.

Na het zwemmen gingen we avondeten. Als voorgerecht kregen we tomatensoep en als hoofdgerecht aardappels met een gehaktbal en bonen/erwten. Tot slot als toetje vla.

’s Avonds gingen we met zijn allen een quiz spelen waar we over verschillenden onderwerpen verschillende vragen moesten beantwoorden (sport, muziek, landen en onze vereniging). Hierna hadden we een beetje vrije tijd en daarna gingen we slapen.

Groeten team 6: Egor, Guusje, Menno, Nayely en Nikita

Kampverslag woensdag 28 augustus

Lieve ouders en andere lezers, 

Vandaag zijn we zoals ouderwets wakker geworden met een heerlijk muziekje (niet echt). Na een kort ontbijt was het tijd om te trainen. Na het gezamenlijk inzwemmen werden de waterpoloërs en wedstrijdzwemmers van elkaar gescheiden, echter deden een aantal wedstrijdzwemmers mee met de waterpoloërs. Vervolgens was het weer rennen naar de douches en zoals altijd had Sven weer het kraantje geclaimd (UGH).

Toen iedereen omgekleed was, was het tijd om te lunchen. Martin en Willem hadden naast de standaard boterhammen ook hotdogs voor ons gemaakt, dit was erg lekker.

De kampleiding riep ons bijeen om het volgende bosspel uit te leggen. Ze noemden het spel het 5-minuten spel, omdat het in 5 minuten was bedacht. Het doel van het spel was om je van 5 euro (niet echt) naar 200 euro te werken. Dit deed je door telkens van post naar post te rennen en je geld te ruilen voor de volgende waarde (5 naar 10, 10 naar 20, 20 naar 50 etc). Helaas voor de rest won het beste team, namelijk wij (Team Discipline), het bosspel. Ook waren er weer een aantal slachtoffers gevallen. Zo had Menno zijn enkel gekneusd en Zsazsa had haar knie bezeerd.

Terug op het kampterrein kregen we eerst wat te drinken en werden we verrast met taart om Linde haar verjaardag te vieren. Na alle festiviteiten hadden Sanne en Sytske een nieuw spel voor ons: Duo-race. Het spel bestond uit vier rondes: 

Ronde 1: spullen verzamelen. De spelleiders noemden een voorwerp of een omschrijving daarvan        en dan moest elk duo hier zo snel mogelijk een exemplaar van vinden. Het laatste duo viel steeds af, totdat er een winnaar overbleef.

Ronde 2: ballonnen knappen. Elk duo streed tegen een ander duo en moest op vier verschillende manieren, zo snel mogelijk, vier ballonnen knappen, bijvoorbeeld door op elkaar te liggen.

Ronde 3: zo veel mogelijk kleding. Tijdens deze ronde werkten we in viertallen. Het doel van het spel was heel simpel: één van de leden zoveel mogelijk kledingstukken aan doen. Het record was van het groepje van Merel, die 59 kledingstukken aan had

Ronde 4: marshmallows proppen. Eén iemand van het duo werd geblinddoekt en diegene moest zoveel mogelijk marshmallows in de mond van de ander douwen.

De uiteindelijke top drie was als volgt: Guus en Sven op de derde plaats, Linde en Franka op de tweede plaats en helemaal bovenaan als echte overwinnaars: Egor en David.

Na wat vrije tijd was het tijd voor het diner. Tom had voor ons gebarbecued, dit was erg lekker, echter het afwassen was niet zo leuk 🙁 

Deze avond stond eigenlijk de dropping gepland, maar omdat Bas samen met Menno naar het ziekenhuis was, hadden we een auto tekort. Dit was geen probleem, omdat het bosspel dat eigenlijk voor donderdag gepland was, makkelijk verplaatst kon worden. In het bos werd het spel aan ons uitgelegd. Eén team verstopte een pion met lampje in het bos en kreeg zaklampen om deze te beschermen. Als één van de zoekers geflitst werd en diens naam werd genoemd moest die zijn kaart inleveren en terug lopen.

Na een lange dag was het eindelijk tijd om even uit te rusten, bij het kampvuur te zitten en vervolgens lekker te slapen.

Lieve groetjes van Team 3: Roos, Elinor, Andre, Jeroen en David