Kampverslag van donderdag 29 augustus

Hallo lieve ouders en lezers,

We begonnen deze dag met een lekker ontbijtje. Het had de nacht daarvoor geregend dus alles was koud en nat. Na het ontbijt hadden we training. Als eerst gingen we met z’n allen inzwemmen. Daarna deden we nog een paar korte oefeningen tot de waterpoloërs en wedstrijdzwemmers van elkaar gescheiden verder trainden.

Na de training kregen we een hardgekookt ei van Martin. Na de lunch vierde we Sytske haar verjaardag. Myrthe had een cake gebakken en die gingen we opeten. Hierna had Siem een paar leuke spellen uitgezet. We sloten de sportdag af met een paar waterspellen. Als eerst moesten we een beker met water op ons hoofd brengen naar de overkant. Het tweede spel moesten wij een nat shirt steeds aan en uit trekken om naar de overkant te komen. Bij het laatste spel moesten wij met zo min mogelijk voeten naar de overkant komen. Toen mochten we nog even vrijzwemmen. 

Als avondeten gingen we pannenkoeken eten dat uitbrak tot een voedselgevecht. Bij het avondeten kreeg Sytske nog een paar cadeaus van de begeleiding. Helaas, hadden wij terreindienst. Deze avond hadden wij ook de dropping. Groepje 1 (Guusje, Guus, Roos, Zsazsa, Merel, Ruby en Nayely) werden gedropt bij een paard. Uiteindelijk kwamen we bij een dorpje uit en bij een grenscafé. Vervolgens liepen we onder een brug door naar Duitsland. Na wat overleg hebben we besloten terug te lopen naar Nederland en naar het kampterrein. Groepje 2 (Mate, Anton, Andre, Jeroen, Kien, Nikita en Eddie) werden gedropt in de buurt van Reuven. Na lang lopen kwamen we uit in een woonwijk. In die woonwijk hebben wij om hulp gevraagd aan een bewoner. Hij vertelde ons hoe wij terug naar Swalmen moesten komen. Vervolgens kwamen wij uit bij een kaart die ons verder terug wees naar het kampterrein. Zo zijn wij via een bospad teruggelopen en kwamen wij terug bij het kampterrein. Groepje 4 (Sven, Joost, Egor, David, Myrthe, Jille en Franka) werden gedropt in Duitsland vlakbij de MacDonald’s en hebben daar lekker gegeten. Daarna liepen we richting Brugge. Sven en Egor gingen groenten verzamelen voor het geval we gingen verdwalen. Daarnaast had Sven een verkeersbord meegenomen. Na tientallen kilometers kwamen we om 7 uur eindelijk terug op het kampterrein. 

Groetjes groepje 1: Sven, Jille, Eddie, Kien en Zsazsa