Kampverslag van vrijdag 30 augustus

We waren er vandaag vroeg bij, want wij waren nog bezig met de dropping. Deze zou pas in de ochtend eindigen voor ons. Onderweg hebben wij dan ook wel bijzondere dingen gezien en meegemaakt. Zo hebben wij bijvoorbeeld een wild zwijn de weg over zien steken!

Sommige groepjes waren in Duitsland gedropt en moesten hun weg terug naar Nederland vinden. Anderen bleven de gehele dropping in Nederland. Het eerste groepje kwam al om 01:00 uur aan op het kampterrein en de laatste groep om 07:00 uur ‘s ochtends. Met maar enkele uurtjes slaap moesten wij toch gewoon nog gaan trainen. Na het inzwemmen begonnen we gelijk met een leuke estafette. We moesten bijvoorbeeld met meerdere waterpoloballen de overkant van het bad bereiken, plankjes op hoofden balanceren en andere zwemmers op matten vooruit duwen. 

Na de training hadden we vrije tijd. In deze vrije tijd hebben wij een hondenhok gemaakt van het brandhout voor het kampvuur. Hierna hebben we levend ”Wie ben ik?” gespeeld. Hierbij moest een groepje naar de keuken en de rest moest een persoon uitkiezen waarvan het groepje in de keuken later moest raden wie deze persoon was door ja en nee vragen te stellen. Toen we hier klaar mee waren hebben we nog een spel gespeeld waarbij we verschillende nummers onder pionnen moesten zien te vinden en de codes hiervan moesten onthouden. Het onthouden van deze codes leverde bij sommige mensen wat stress op. Tot slot hebben we nog touwgetrokken met onze groepjes.

Hondenhok voor Lea // Foto: Sytske van der Laan

We kregen na de spellen nog even de mogelijkheid om te zwemmen voor het eten. Het was best koud in het zwembad, maar het was heel gezellig. We hebben na het zwemmen lekker frietjes en vlees gegeten, maar vrijwel direct na het eten en het voorlezen van de post ontstond er weer een water gevecht rondom de toiletten doordat Egor daar een grote bak met waterballonnen had gevonden. Zoals bij alle andere watergevechten gedurende dit kamp, was de waterballonnenvoorraad snel op en was het één groot waterballet. 

In de avond hebben we nog een spel gedaan. Dit spel had verschillende rondes: ballonnen opblazen tot ze knappen, geblinddoekt voorwerpen voelen en raden wat het is, geblinddoekt zo snel mogelijk eten wat er voor je staat. Bij de ronde van het geblinddoekt eten kwam er jam en hagelslag voorbij, maar bijvoorbeeld ook meelwormen en sprinkhanen.

Daarnaast waren er spellen zoals woorden vormen met letters die op vier personen zijn geplakt, geen ‘ja’, ‘nee’ of ‘uh..’ zeggen en een ronde waarbij een vraag werd gesteld en er één van de vijf meeste gezegde antwoorden in Nederland geraden moest worden.

De volgende ochtend hebben we met zijn allen opgeruimd. Eerst werden de koffers ingepakt en de tenten leeggeruimd en daarna zijn de zeilen en de pallets uit de tenten gehaald en de tenten afgebroken. Toen hebben we nog voor de laatste keer op het kampterrein ontbeten en de rest van de spullen opgeruimd. Toen alles klaar was hebben we lekker met zijn allen gezwommen en daarna gegeten bij het zwembad met een lekkere snack uit de frituur. En nu zitten we weer op weg terug in de bus dit verslag te typen. 

Groetjes van Merel, Mate, Joost en Franka