Waterpolo: INFO seizoen 2019-2020

Yes! Het is zover, de start van het waterpoloseizoen 2019-2020. De meeste leden zijn weer terug van een welverdiende vakantie, de conditietrainingen zijn grotendeels achter de rug én maandag (2 september) mogen we weer trainen in Kerkpolder!

Kortom, hoog tijd om dit seizoen in te luiden met belangrijke info voor spelers én ouders.

Trainingstijden en wedstrijdrooster

Per maandag 2 september gaat het nieuwe trainingsrooster van start. We trainen dan allemaal weer in zwembad Kerkpolder. De trainingstijden vind je op de site onder: Waterpolo > Trainingstijden.
Weten in welk team je zit en wanneer jullie trainen? Check het via: Waterpolo > Wedstrijdinformatie > Teamindeling.

Het wedstrijdrooster is eveneens online te raadplegen via de d’ELFT-website (Waterpolo > Wedstrijdinformatie > Wedstrijden, uitslagen en standen) en via de KNZB Sportlink app voor smartphone en tablet. Wist je trouwens dat je via deze app al jouw wedstrijden in je privé-agenda kan laden? Hier lees je hoe. Handig!

Bar-, Jury- en Spelleiderrooster

Het nieuwe (en complete) Barrooster is online te raadplegen (Algemeen > Clubhuis & barrooster). Teams dienen zelf een indeling te maken aan de hand van het barrooster.

Drie belangrijke opmerkingen bij het Barrooster:
◊   Staat jouw team als eerste ingedeeld op een wedstrijddag?
Dan dient er uiterlijk een half uur voorafgaand aan de eerste wedstrijd toegang tot het zwembad en het clubhuis te worden verleend. En denken jullie er ook aan om de scheidsrechter(s) vriendelijk te ontvangen met een drankje?

◊   Staat jouw team als laatst vermeld op het barrooster? Dan dienen jullie de toegang tot het zwembad en het clubhuis weer af te sluiten.
Via deze link vind je een handleiding met een handige checklist voor het openen en sluiten.

◊   Naast de seniorenteams worden ook de jeugdteams dit seizoen weer ingeroosterd voor bardiensten. Deze diensten worden ingevuld door de ouders/verzorgers van onze jeugdleden. Nadere toelichting volgt tijdens de bijeenkomst voor ouders/verzorgers van de jeugdleden (zie verderop: ouderavond).

Het Jury- en Spelleiderrooster (Waterpolo > Wedstrijdinformatie > Jury- en spelleiderrooster) vind je ook op de website van d’ELFT.
LET OP: vrije spelers dienen ook jury te zitten en zijn opgenomen in het juryrooster.

Twee belangrijke opmerkingen bij het Juryrooster:
◊   Check geregeld wanneer je achter de jurytafel plaats dient te nemen dit seizoen. Kan je niet? Regel dan zelf tijdig vervanging!

◊   Dien jij – samen met je mede-jurygenoten – de eerste jurydienst van de wedstrijddag te verzorgen? Zorg dan dat je een half uur vóór de aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig bent. Zo heb je alle tijd om het wedstrijdbad te helpen opbouwen en alle benodigdheden voor het jury zitten in gereedheid te brengen. De toegang tot het zwembad wordt verleend door het team dat de eerste bardienst heeft die dag, dit kan je eventueel terugvinden in het Barrooster.

Officialbeleid

Het officialbeleid kent een update. Zo dient ieder seniorenteam voor het huidige seizoen minimaal (in totaal) een 1/2 scheidsrechter te leveren.
Om ervoor te zorgen dat ieder team de kans krijgt om een scheidsrechter aan te leveren, is er een systeem opgezet welke wordt toegepast. Hierover lees je in het d’ELFT Officialbeleid.

Nieuwe spelregels en spelregelavond

Met ingang van 1 juni jl. zijn in heel Nederland de nieuwe FINA-regels ingevoerd. Dit is heeft op alle facetten van het waterpolo invloed: op het spel en de spelers maar ook op de officials.

Wij nodigen daarom alle leden en hun ouders uit voor de spelregelavond op 
woensdagavond 11 september. Deze wordt gehouden in de ruimte naast het clubhuis vanaf 19.30 uur.

Ouderavond

Op vrijdagavond 13 september om 19.00 uur is er tijd gereserveerd voor alle ouders van de d’ELFT jeugdleden in het clubhuis. Meer informatie over deze bijeenkomst volgt.

Aanvoerdersavond

Op maandag 9 september om 18.30 uur vindt er een aanvoerdersavond plaats in het clubhuis. Meer info volgt, maar zet de datum alvast in je agenda.

d’ELFT clubkleding & inkoopactie waterpolocaps

Van top tot teen d’ELFT? Onze nieuwe kledingpartner Kwiek Sport heeft nu de hele collectie online. Liever eerst passen? Kom dan op maandag 9 september tussen 18.30 en 21.30 uur naar het clubhuis voor de pasavond.

Daarnaast is het mogelijk om d’ELFT-caps middels de inkoopactie aan te schaffen. Plaats gemakkelijk online een bestelling via www.d-elft.nl/caps.

De verwachte levertijd is ongeveer 4 weken na het sluiten van de besteldatum. Met het invullen van het formulier ga je een verplichting aan om het aantal opgegeven caps af te nemen. Overigens zijn d’ELFT-badpakken en -zwembroeken het gehele seizoen te bestellen.

Let op: bestellen van de caps kan tot en met zaterdag 14 september!

Voorbeeld: witte cap #12 met d’ELFT-logo