Eerste ronde KNZB-zwemcompetitie

Afgelopen weekend werd in het Kerkpolderbad de eerste wedstrijd in de KNZB-zwemcompetitie gezwommen. Na twee seizoenen op rij te zijn gedegradeerd, was het voor onze startgemeenschap d’ELFT-WAVE spannend hoe we er voor stonden in de landelijke C-klasse. Spoiler alert: dat zit goed! 

Dit seizoen zwemmen we samen met vijf andere clubs waarbij elke ronde op twee locaties in wisselende samenstellingen drie clubs samenkomen. In de laatste ronde zullen we met alle zes clubs samen in het grote tienbanenbad in Gouda het seizoen afsluiten.  

In deze eerste ronde waren SCOM/de Zeehond’73 (Rozenburg) en LinK uit Katwijk onze directe tegenstanders. Mede ook door hun enthousiasme werd het een relaxte wedstrijd, maar dat betekende vooral niet dat er niet hard gezwommen werd! Met iets meer dan een maand zwemtraining in de armen en benen waren de prestaties opvallend goed. Veel persoonlijke records werden verbroken en dat was ook terug te vinden in de eindstand van deze ronde: een mooie plek in de middenmoot (vijfde) in poule 3 van de C-klasse. 

We lijken nu een stabiele plek in de C-klasse te hebben gevonden, maar de verschillen zijn klein. Dit betekent dat we in de resterende drie rondes dan ook flink aan de bak moeten om onze plek in die C-klasse veilig te stellen. Zet daarom de resterende competitiedata (3 november, 12 januari en 22 maart) in je agenda zodat je die dagen vrij kunt houden om in het water te vlammen!