d’ELFT-WAVE Pubquiz


Welke Nederlandse provincie heeft
slechts zes
gemeentes?


Welk dier heeft
de sterkste tong?


Hoeveel kamers telt
Buckingham Palace?

.


Zomaar drie vragen uit de d’ELFT-WAVE Pubquiz die zondag 1 december in het clubhuis werd gehouden. Ruim veertig deelnemers verdeeld over negen teams bonden de strijd met elkaar aan en werden getest op kennis over (onder andere) TV-programma’s, Top2000-muziek, sport en keiharde cijfers.

Het niveau van de deelnemers was hoog, iets dat zelfs bleek uit de originaliteit van de foute antwoorden. Zo werd het eiland van de tekenfilmserie ‘Ovide’ aangezien voor Temptation Island en werd waarschijnlijk voor het eerst in de mensheid de ‘roodharige brultapir’ genoemd uit uitgestorven dier. De jury kon dit soort antwoorden erg waarderen en beloonde het met bonuspunten.

Uiteindelijk was het het team Baan5 dat in de tiebreak het marathonwereldrecord vijf seconden dichter benaderde dan team Okee, nog één biertje. Of het spannend was? Tussen de nummer(s) één en vijf zaten slechts drie punten!

De volledige uitslag:

#TeamPunten
1Baan567
2Okee, nog één biertje67
33D65,5
4Iets met 3064,5
5Jelle mag het weten64
6Test-osteron59,5
7Streepje voor58
8De Wereldreizigers57,5
9Ouwavers49.5

Dank voor jullie deelname en tot de volgende keer!