Prima prestatie voor Suzanne op NJJK

Kort na de Regiokampioenschappen kortebaan kregen we een mooie verrassing: Suzanne had zich geplaatst voor de 50m vrije slag op de Nederlandse Junioren/Jeugd Kampioenschappen (NJJK). Op deze NJJK worden geen limieten meer gehanteerd, maar worden zwemmers op basis van de ranglijst uitgenodigd om mee te doen. Voor Suzanne was het alweer even geleden dat ze op een Nederlands kampioenschap startte, dus ze was extra blij dat ze deze mogelijkheid weer kreeg.

Het klinkt misschien wat gek om voor amper een halve minuut zwemmen af te reizen naar Eindhoven, maar dat was juist de grote uitdaging: de korte race van vijftig meter zo perfect mogelijk uitvoeren! De voorbereiding was relatief kort (een week), maar als basis was er de race van de regiokampioenschappen die er vrijwel perfect uit zag. Doel was dan ook om bij de NJJK dezelfde race te zwemmen, maar dan met net iets meer gretigheid dan haar race in Dordrecht.

En dat lukte! In haar serie wisten haar tegenstandsters tot halverwege de tweede baan bij te blijven, maar daarna zette Suzanne de turbo erop en met een geweldig eindschot wist ze haar serie te winnen. Met 27,96 werd ze bij de meisjes jeugd uiteindelijk dertigste van Nederland, negen plaatsen hoger dan in de plaatsingslijst. Een prima prestatie dus!

Gek genoeg zaten er in deze race wel een aantal verbeterpunten, maar dat is alleen maar mooi omdat dit betekent dat het dus nog harder kan. De komende tijd zal daar dan ook zeker voor worden getraind, maar tot die tijd mag Suzanne enorm trots zijn op deze prestatie!