Hallo! Dit is de nieuwe voorzitter waterpolo van d’ELFT:

Onlangs heeft hij plaatsgenomen aan de tafel van de waterpolo-commissie en wel in de rol van voorzitter. Wij zijn dol op onze vrijwilligers en dus is het de hoogste tijd om hem aan iedereen voor te stellen!

Hoi Maarten, je bent niet alleen bij maar ook ín het zwembad te vinden, en wel als speler van Heren 4 nietwaar?
Klopt, ik speel nu voor het tweede seizoen bij d’ELFT Heren 4.

Hoe is dat zo gekomen?
Twee seizoenen geleden ben ik overgekomen van WAVE. Ik heb toen eerst één jaar in Heren 6 (nu Heren 7) gespeeld. Na dat jaar kon ik doorschuiven naar Heren 4. Heren 4 is meteen dat jaar kampioen geworden 😉

Kom je uit een (water)sportfamilie?
Jazeker, mijn ouders hebben vroeger allebei waterpolo gespeeld. Ze hebben elkaar zelfs ontmoet in het zwembad. Vanzelfsprekend zijn ik en mijn broertje ook op waterpolo gegaan. Alleen mijn zus heeft nooit aan een zwemsport gedaan.

Momenteel vervul je de taak als ‘voorzitter’ voor de waterpolotak van de vereniging. Sinds wanneer doe je dat?
Per 11 november jl. heb ik de taken van Kirsten overgenomen binnen de Waterpolocommissie (WPC).

Waarom heb je gekozen voor deze rol?
Deze functie kwam vacant binnen de WPC en het leek mij leuk om deze taak op mij te nemen.

Wat mag je eigenlijk zoal doen als voorzitter?
Samen met mijn mede-commissieleden mag ik er voor zorgen dat alles binnen de waterpolotak goed geregeld is. Dat betekent onder meer dat alle teams kunnen trainen en wedstrijden spelen, dat er genoeg scheidsrechters en juryleden zijn en nog veel meer.

Stel: d’ELFT heeft toegang tot alle mogelijke middelen, wat zou jij dan het liefst aanpakken of zien gebeuren binnen de vereniging?
Ik zou het natuurlijk mooi vinden dat zo veel mogelijk mensen op hun eigen niveau waterpolo kunnen spelen. Het is natuurlijk mooi als onze eerste teams zo hoog mogelijk spelen, maar het is net zo belangrijk dat al onze recreanten teams op een leuke manier kunnen sporten. Daarnaast wil ik natuurlijk zoveel mogelijk waterpolojeugd actief hebben binnen onze vereniging.

Wil je zelf nog iets kwijt?
Ik zou het leuk vinden om met zoveel mogelijk mensen eens een praatje te maken. En leden kunnen mij daarom ook altijd aanspreken in het zwembad of in het clubhuis. Anders kan je mij altijd bereiken per e-mail, via: waterpolo@d-elft.nl.

Bedankt Maarten, veel plezier en succes gewenst bij d’ELFT!