KNZB-zwemcompetitie: d’ELFT WAVE kijkt omhoog!

In de derde ronde van de KNZB-zwemcompetitie (VeCo) heeft het team van d’ELFT WAVE goede zaken gedaan in de landelijke C-klasse. Een competitiewedstrijd in de eerste volle week na de kerstvakantie is altijd spannend, zeker omdat er een aantal stevige 200m-nummers op het programma stonden. Toch bleek de zwemrust iedereen goed te hebben gedaan, want vrijwel iedereen zwom één of meerdere PR’s.

Tekenend voor hoe hard het ging was de 100m vlinderslag bij de meisjes jeugd. Dat Lucile onder de 1.20 kon zwemmen op de 100m vlinderslag wist zij zelf ook wel, maar dat ze haar PR verbeterde tot 1.11,48 had niemand verwacht! Een serie later deed Suzanne het dunnetjes over, want met 1.10,19 zwom ze het clubcrecord voor meisjes onder 18 jaar dat in Suzannes geboortejaar (!) door Mea Ferreira werd neergezet.

Niet alleen deze dames gingen hard. Een greep uit de overige prestaties: Paula die drie geweldige races neerzette, Timon die zijn valse start op de estafette goedmaakte met een verschroeiende 100m vrije slag (1.03,22), Felicia die haar 100m vrije slag PR flink verbeterde, Teun die op de 200m schoolslag met een prachtige tijd debuteerde, etc. Kort gezegd: de wedstrijd was een aaneenschakeling van sterke races en mooie tijden.

Uiteindelijke bleken alle prestaties samen (uitslagen) er voor te hebben gezorgd dat d’ELFT WAVE een plek is gestegen in de C3-poule. Het verschil met de twee ploegen onder ons is minimaal, maar de degradatiegrens is na deze ronde een stuk verder uit zicht geraakt. M.a.w.: handhaving in de C-klasse lijkt te gaan lukken dit seizoen!

Zondag 12 maart wordt de laatste ronde gezwommen in Gouda waar we met zes verenigingen samen de zwemcompetitie afsluiten. Uiteraard hebben we daar alle zwemmers voor nodig, dus blokkeer deze datum alvast in je agenda!