Concept trainingstijden waterpoloseizoen 2020-2021

Zo langzaam aan begint ons nieuwe waterpoloseizoen vorm te krijgen. En voordat het zover is, kunnen we onze tijd gelukkig weer een beetje vullen met trainen in zwembadwater! Fast forward naar seizoen 2020-2021 presenteert de waterpolocommissie (WPC) een opzet van de nieuwe trainingstijden. Ook dit jaar was het weer een puzzel om het trainingsschema te maken. uiteraard is er getracht met zoveel mogelijk wensen rekening te houden. Een grote verandering ten opzichte van vorige jaar is de indeling van de E-jeugd.

Concept trainingstijden

Klik hier voor het concept trainingstijden seizoen 2020-2021.

Indeling training Jeugd-EG

Er is voor komend seizoen gekozen de E-jeugd één keer per week mee te laten trainen met het Sterrenplan en één keer per week een waterpolotraining te laten volgen. Een goede zwembasis is van enorm belang bij het waterpolo. Er is gebleken dat de kinderen in het verleden te weinig aandacht voor zwemtechniek aangeboden kregen wanneer zij tweemaal per week enkel een waterpolotraining volgen.

Het nieuwe trainingsrooster voor Jeugd-EG ziet er als volgt uit:

  • Sterzwemmen
    Maandagavond van 17:30 tot 18:30 uur óf zaterdagochtend van 08:00 tot 09:00 uur.
  • Waterpolotraining
    Vrijdagavond van 19:00 tot 20:00 uur.

Juist op de leeftijd van E-jeugdspelers is het belangrijk om de zwemtechnieken veelvuldig te beoefenen. Om die reden moedigt de WPC aan om minimaal één training per week bezig zijn met de zwemtechniek van de verschillende zwemslagen. Deze combinatie van focus op zwemtechniek en waterpolo wordt aangeboden bij het Sterrenplan op een leuke en uitdagende manier. Er is ook gebleken dat de spelers hier enorm profijt van hebben wanneer zij doorstromen naar de D-jeugd en verder.

E-jeugd kan volledig meedoen met het Sterrenplan, dus de contributie blijft hetzelfde. Bovendien organiseert het Sterrenplan één zaterdag per maand een extra waterpolotraining, waar de E-jeugd dan ook meer dan welkom is.
Meer informatie over het Sterrenplan en de trainingstijden vind je op de website: https://d-elft.nl/sterrenplan/.

Vragen, opmerkingen of een suggestie?

Vragen, opmerkingen en suggesties over de trainingstijden kunnen gestuurd worden naar Maarten Weehuizen, via: waterpolo@d-elft.nl.